Bitni tehnički pokazatelji izgledaju bullish za Bitcoin

0

Spoj dvaju klasičnih tehničkih pokazatelja sugerira da će Bitcoin u kratkom roku doseći cijenu od 50.000 dolara.

Tehnički pokazatelji Bull Flag i Bull Pennant, oba pokazuju razdoblje konsolidacije nakon snažnog uzlaznog trenda, jedina razlika je u njihovoj strukturi. Na primjer, Bull Flags izgledaju poput padajućeg kanala, pri čemu se imovina koja se prati kreće prema dolje.

U međuvremenu, Bull Pennant izgleda poput simetričnog trokuta, u kojem cijena formira više “lowove” i niže “highove” dok se gornja i donja linija trendova ne približe. Oba pokazatelja upućuju na nastavak trenutnog trenda, što znači da će Bitcoin vjerojatno napraviti breakout nakon izlaska nakon “završetka” ovih tehničkih pokazatelja.

Breakout impuls trebao bi biti jednako visok kao rast u periodu prije konsolidacije.

Dvostruka bullish konfluencija

Bitcoin formira dva bullish uzorka na svom jednosatnom grafikonu, a visina prethodnog uptrenda iznosila je 8.750 dolara. Stoga pokazatelji primjećuju da bi sljedeći breakout Bitcoin cijene mogao iznositi do 8.725 dolara.

Izvor: Bitcoinist

Od ovog trenutka, Bitcoin trguje malo iznad 45.000 američkih dolara. S obzirom na to da se konsolidira dalje u Pennant, dosežući vrh (~ 44.500 dolara) prije nego što sugerira breakout, ciljana cijena Bitcoina pomaknula bi se prema 53.225 dolara, nakon dodavanja breakout impulsa najnižoj cijeni (44.500 dolara+8.725 dolara).

Ista teorija vrijedi i za indikator Bullish Flag, kao što je prikazano na gornjem grafikonu, osim što se njegova ciljana cijena breakouta može razlikovati. Ako se dogodi retracement dublji od 50 posto, to može onesposobiti cijelu strukturu Bullish Flaga. U međuvremenu, proboj iznad gornje linije trenda mogao bi dovesti do jakog rasta cijene. Potez bi trebao pratiti porast volumena i momentuma trgovine.

Fundamenti rasta Bitcoina

Postoji više razloga zbog kojih su trgovci bullish na Bitcoin. Dosta toga dolazi iz nedavnih događaja, uključujući Teslino ulaganje od 1,5 milijardi dolara u Bitcoin kao alternativu svojim novčanim rezervama i nadu da će Twitter učiniti isto. Mnogi analitičari vjeruju da bi Bitcoin mogao postati bitna imovina u bilancama poduzeća.

“Bitcoin je stvoren za pretvaranje vaše bilance iz obveze u imovinu”, rekao je Michael Saylor, izvršni direktor MicroStrategya. „To je milijun puta bolje od zlata; kreće se brzinom svjetlosti, više od 100 milijuna ljudi koristi ga sada i približava se milijardi korisnika u pet godina, a prednjače milenijalci.”

Ki-Young Ju, izvršni direktor tvrtke za blockchain analitiku CryptoQuant, također je primijetio rast depozita stablecoina na svim kripto burzama. To obično znači da trgovci pune svoje kripto novčanike stablecoinima kako bi ih kasnije koristili za kupnju kriptovaluta poput Bitcoina. Ju se slaže da ćemo uskoro vidjeti Bitcoin preko 50.000 dolara.

Ovo nije financijski savjet, predstavljaju viđenje trenutne situacije na tržištu. Sami podnosite odgovornost za vlastita ulaganja! Hrvatski Bitcoin portal i autori članka nisu odgovorni, direktno ili indirektno, za bilo kakve gubitke nastale s povezanosti sa sadržajem ovoga članka.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X