Blockchain u investicijskim fondovima?

1

Švedska banka SEB u suradnji s poznatom burzom Nasdaq krenula je u testiranje Blockchain tehnologije i razvoj platforme koja bi se koristila u investicijskim fondovima. Platformom se želi postići da trgovanje bude jednostavnije i brže za sve strane koje sudjeluju u ovom procesu.

Namjera platforme jest omogućiti svim menadžerima fonda, distributerima i svim ostalim sudionicima u investicijskim fondovima da direktno i što brže pristupe platformi koja će biti podržana od strane Blockchaina.

Problem Švedske

Najveći problem na švedskom tržištu investicijskih fondova jest to što ne postoji mehanizam koji bi bilježio i pratio sve podatke, kao što to primjerice postoji za tržište dionica. Upravo iz toga razloga suočavaju se s poteškoćama praćenja transakcija (negdje se čak podaci upisuju olovkom na papir), shodno tome mnogi ključni igrači koji bi željeli sudjelovati u ovom procesu ne mogu zbog iznad navedenih činjenica.

Uvođenjem Blockchaina promijenit će se način na koji transakcije nastaju dodati će se brzina te povećati efektivnost već zastarjelog sustava.

Iz SEB-a je također došla izjava kako će na ovaj način uvesti red na tržište te će povećati fleksibilnost što će proporcionalno povećati i ulaganje na ovom tržištu.

Još nemaš Bitcoine? Što čekaš? Kreni već danas!

Izvor: cointelegraph.com

 

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

1 Comment

  1. Pingback: Sigurnost ulaganja kroz kripto fondove! - Hrvatski Bitcoin Portal

Leave A Reply

X