BlockFi podnio zahtjev za zaštitu od bankrota

0

Novi udarac za kripto svijet: Kripto tvrtka BlockFi podnijela je zahtjev za zaštitu od bankrota.

Prema PitchBooku, BlockFi je posljednji put procijenjen na 4,8 milijardi dolara, a sada je među mnogim kripto tvrtkama koje osjećaju pritisak kolapsa FTX-a.

BlockFi je najnoviji kripto domino koji je pao zbog krize likvidnosti i kolapsa FTX-a, burze koja je bila jedna od vodećih u svijetu. FTX je sada pod nekoliko istraga američkih vlasti zbog lošeg upravljanja depozitima klijenata i slanja novca svom hedge fondu Alameda Research kako bi isti fond zaštitio taj novac za dobrobit FTX-a. Alameda Research i FTX podnijeli su zahtjev za bankrot ovog mjeseca.

Težak udarac za tržište kriptovaluta

Kripto zajmodavac BlockFi podnio je zahtjev za zaštitu od bankrota, nekoliko dana nakon što je obustavio povlačenja usred tekućih posljedica iz prijave bankrota burze FTX.

Tvrtka je podnijela zahtjev za zaštitu od stečaja u skladu s Poglavljem 11 na Stečajnom sudu Sjedinjenih Država za okrug New Jersey.

U svom zahtjevu tvrtka je navela da ima više od 100.000 vjerovnika, s obvezama i imovinom u rasponu od 1 do 10 milijardi dolara. Također ima i nepodmireni zajam od 275 milijuna dolara FTX-u US, američkom ogranku sada bankrotiranog carstva Sama Bankman-Frieda.

Kao i FTX, BlockFi ima i podružnicu sa sjedištem na Bermudima, koja je također podnijela zahtjev za bankrotom. U međuvremenu, tvrtka je nastavila svoje poslovanje i pokazala da se nada restrukturiranju, a sa stručnjacima za restrukturiranje počela je razgovarati u danima nakon što je FTX podnio stečaj.

“S kolapsom FTX-a, upravljački tim u BlockFi-ju, zajedno s upravnim odborom, odmah je krenuo u zaštitu klijenata i tvrtke. Iako BlockFi duguje novac FTX-u, ova “otplata će biti odgođena” zbog bankrota FTX-a”, objavio je financijski savjetnik BlockFi-ja, Mark Renzi.

FTX ne spašava kripto svijet

Gotovo šest mjeseci FTX je djelovao kao spasitelj kripto industrije koja se borila s kripto zimom, rastućim kamatama i smanjenom izvedbom na tradicionalnom tržištu dionica. Tvrtka FTX obećala je kupiti propale kripto tvrtke, uključujući tvrtku BlockFi, kojoj je FTX prije samo dva mjeseca odobrio revolving zajam od 400 milijuna dolara.

Nakon kolapsa FTX-a početkom studenog, BlockFi je objavio da traži novog kupca te da će se, ako ga ne nađu, okrenuti otpuštanjima i bankrotu. Tvrtka je zaustavila isplate svojih korisnika 11. studenog 2022., istog dana kada je FTX podnio zahtjev za zaštitu od stečaja.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X