CEBE: Štandovi (lijevo i sredina gore)

0

Polovicu vremena na konferenciji proveo sam u prostoriji sa štandovima. Dio sam vremena proveo pomažući u promoviranju Bspenda, dio u razgledavanju štandova, a dio u druženju s posjetiteljima konferencije. Bilo je trinaest štandova: General Bytes, Coinvoice, Bspend, Black Miner, Swarm, Mining ASICS Technologies, VBBB, Huobi, NXT, Butterflylabs, Mycelium, Ucanpay i Bitcoin Tablet.

General Bytes

Češka kompanija General Bytes prezentirala je svoj jednosmjerni BATMTwo bankomat. To je kockica veličine 32 x 38 x 27 cm i težine 20 kg. Bankomat se mogao isprobati na licu mjesta i jednostavan je za korištenje. Opcije su dostupne na nekoliko jezika, a defaultni jezik je engleski. Bankomat podržava preko 120 valuta, a izložbeni je bio podešen za eure.

Nakon odabira opcije “Buy bitcoins”, potrebno je ubaciti novčanice koje će se preračunati u bitcoin po tečaju na Bitstampu. Zatim je potrebno skenirati QR svoje adrese kako bi se bitcoini prebacili u vaš novčanik. Ako nemate adresu, ona će se generirati za vas i poslati na vaš email koji morate unijeti.

Bankomat ima ugrađenu podršku za AML i KYC na tri razine. Izložbeni je primjerak bio podešen da prilikom kupnje bitcoina u vrijednosti manjoj o 50 eura nije potrebno davati nikakve osobne informacije. Ako se kupuje u vrijednosti od 50 do 500 eura, potrebno je dati otisak prsta, a ako se kupuje preko 500 eura, otisak prsta i sken obje strane osobne iskaznice. Cijena jednog uređaja je $3000.

BATMTwo

BATMTwo

 

Coinvoice

Coinvoice je osnovao Jacob Yocom-Piatt. Na upit što je Coinvoice, Jacob je odgovorio “Reverse BitPay”. Ta platforma omogućuje kompanijama offshore banking pomoću bitcoina. Umjesto korištenja offshore banke koja bi poslovala s drugim bankama koje moraju davati osobne informacije klijenata vlastima, trgovci mogu korstiti bitcoin i Coinvoice. Coinvoice omogućuje konverziju dolara u bitcoine i bitcoina u dolare pa klijenti mogu birati kako će plaćati.

Lora i Jacob iz Coinvoicea.

Lora i Jacob iz Coinvoicea.

 

Bspend

O Bspedu smo već pisali. Pokrenuli su ga Vedran Kajić i Klemo Vladimir. Bspend je agregator velikih web shopova koji prihvaćaju bitcoin kao način plaćanja (primjerice Tigerdirect, Dynodirect, itd). Da ne biste morali pretraživati svakih od tih sajtova posebno, dovoljno je otići na Bspend.com i tamo potražiti što vas zanima. Nakon odabira željene robe ili usluge, stranica će vas preusmjeriti na stranicu odgovarajućeg online dućana u kojem je roba dostupna (Bspend ništa ne prodaje). Moguće je pretraživati više od dva i pol milijuna proizvoda.

Bspend štand

Bspend štand

 

Black Miner

Black Miner su prezentirali svoj standalone miner istog imena. Veličine prosječnog računala, Black Miner ima snagu 700 GHs s mogućnošću overclockiranja na 800 GHs. Troši 800 W/THs. Iznimno je tih (kao prosječno računalo) te gotovo ne proizvodi toplinu. U sebi sadrži 1-3 ploče, što mu omogućuje snagu od 700 do 2100 GHs. Cijena modela s jednom pločom je $3000.

Black Miner

Black Miner

Swarm

O Swarmu je već bilo riječi. Podsjetimo samo da se radi o platformi za distribuirani crowdfunding koja omogućuje poduzetnicima da izdaju svoj novac, a ulagačima da ga kupuju i tako financiraju projekte.

 

Mining ASICS Technologies

Mining ASICS Technologies predstavljali su dva svoja minera. Prvi je Excalibur 5 scrypt miner snage 250 MHs. Dolazi u paru čija je snaga 500 MHs, a cijena 10 000 eura. Drugi je prototip Titanium minera snage 6 THs. Izložbeni primjerak ima 4 ploče u sebi, a već se radi na drugoj generaciji koja će ih imati 6 te će biti snage 10 THs.

Titanium miner i pripadajuća rudarka

Titanium miner i pripadajuća rudarka

Share.

About Author

Master's degree in information and communication technology. Currently working as software developer at Ericsson Nikola Tesla. Interested in the future of technology. Bitcoin enthusiast.

Leave A Reply

X