Centralna banka Kine obratit će posebnu pozornost na kriptovalute

0

Kineska centralna banka People’s Bank of China (PBOC) objavila je da će se u ovoj godini posebno pozabaviti kriptovalutama i da će ih staviti na listu prioriteta.

Kineski guverner banke Fan Yifei, najavio je da će kriptovalute biti jedna od tri prioritetnih stvari koje se trebaju riješiti u državi tijekom 2018.-te, a sve to s ciljem stabiliziranja nacionalne valute, kineskog yuan renminbija.

Jedan od ciljeva nam je strogo ojačati unutarnje upravljanje i vanjski nadzor, a pritom ćemo pridavati veliku važnost kontroli i kvaliteti naše domaće valute što će se odraziti i na digitalnim valutama. Fan Yifei

Guverner je uz to poručio da će se potruditi da postave nove mjere regulacija za digitalne valute.

No iako ovom izjavom nisu istaknuta nikakva pravila direktno protiv kriptovaluta, stav kojeg je zauzeo guverner s centralnom bankom u pozadini ukazuje na provedbu stroge politike.

Nedavnim objavama iz kineskih lokalnih novina, Kina je ukazala na to da njihova Agencija za nadzor aktivno radi na proširivanju opsega kontrola nad digitalnim valutama i plaćanjima koja se događaju od strane domaćih investitora.

Promjene u centralnoj banci

Yi Gang je ekonomist koji je širio svoje znanje u Americi, a objavom kineskog predsjednika Xi Jinping-a, on je osoba koja će se odsada pa na dalje pronaći na čelnoj poziciji centralne banke People’s Bank of China. Svoju poziciju Yi Gang osvojio je glasanjem, a naslijedit će svojeg prethodnika Zhou Xiaochuan koji je vodio PBOC posljednjih 15 godina.

Iako je Kina u posljednje vrijeme stišala svoj utjecaj na regulacije kriptovalute, njezine restrikcije od zamrzavanja računa kripto burzi do zabrane ICO-ova u državi uvijek su se znatno obrušile na vrijednosti kriptovaluta.

No, s druge strane iz Kine dolaze i uspješni projekti poput VeChain, NEO i Qtum koji su postali milijardski projekti vrijedni ne samo u državi, već i na globalnoj razini stoga se nadamo da će još ovakvih priča uskoro doći iz Kine.

A hoće li ovaj izbor Yi Gang  na ovu vodeću poziciju imati kakav pozitivan (ili negativan) utjecaj na kriptotržište u državi, sigurno ćemo saznati uskoro.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X