Cijena bitcoina pala ispod 10.000 dolara

0

Iako je cijena bitcoina probila razinu od 12.000 dolara nekoliko puta u kolovozu, tijekom posljednjeg opadajućeg trenda bitcoin (BTC) se spustio ispod razine od 10.000 dolara. Ova najveća kriptovaluta posljednji je put bila na razini ispod 10.000 dolara 31. srpnja.

Nešto ranije ovog mjeseca, stručnjaci su bili optimistični u pogledu nastavka uzlaznog trenda bitcoina, navodeći geopolitičke napetosti – posebno trenutni trgovinski rat SAD-a i Kine, kao razlog za svoj kontinuirani uspjeh.

Generalni direktor Galaxy Digital-a Mike Novogratz, prokomentirao je ovu mogućnost, rekavši:
“Sa kineskim juanom preko 7.0, ratom na deviznom tržištu, nestabilnostima u Hong Kongu i početcima odljeva kapitala, $BTC rast bi mogao biti poprilično značajan.”

Suosnivač kompanije za istraživanje tržišta DataTrek Research, Nicholas Colas, nedavno je rekao da su investitori u Hong Kongu i Argentini koristili originalnu kriptovalutu kao sigurno utočište. Forbesov suradnik i bivši izvršni direktor Deutsche Bank, Peter Tchir, nedavno je napisao članak u kojem navodi da je bitcoin vodeći pokazatelj skrivenih geopolitičkih napetosti.

Izgleda da su kripto investitori sada podijeljeni u tri glavne skupine vezano za predviđanje cijena bitcoina. Najpesimističnija skupina smatra da će se bitcoin povući na 8.500 do 7.500 dolara, dok umjereni vjeruju da će se konsolidirati između 9.000 i 12.000 dolara prije nego što se iznos prepolovi u 2020. godini.

Optimisti ostaju neupućeni zbog nedavnih kretanja cijena i ostaju sigurni da će bitcoin dostići svoj godišnji maksimum i nastaviti s rastom. Podaci o korelaciji sa Tetherom (USDT) sugeriraju da će on dostići 20.000 dolara za otprilike mjesec dana.

U vrijeme pisanja vijesti, bitcoin se trguje na razini od 10.143 dolara, što je pad od 4,70% na dnevnoj razini i gotovo 16% na tjednoj, prema podacima sa Coin360.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X