Cijena VeChaina bilježi znatan porast nakon novog partnerstva s Microsoftom

0

Dok većina kripto tržišta i dalje nije naklonjena investitorima, barem po pitanju zarade, jedna kriptovaluta posebno se istaknula pri pogledu na grafove u skorije vrijeme. Cijena jednog od mojih osobnih “favorita”, VeChain (VET) jučer je porasla za 26%, a razlog rasta obrazložit ćemo u ovome članku.

Što stoji iza rasta cijene VeChain-a?

Na kripto tržištu jako je teško procijeniti točan uzrok rasta ili pada cijene, primarni razlog tomu je veličina tržišta. Kapitalizacija kripto tržišta je trenutno jako niska u odnosu na većinu financijskih tržišta te je stoga njime relativno lako manipulirati. U slučaju VeChaina, čini se da je uzrok rasta nešto što se rijetko viđa kod kripto projekata, spoj triju glavnih elemenata projekta; partnerstva, tehnološkog napretka i listanja na velike kripto burze. Ti elementi i dalje čine najveću razliku na ovom tržištu. U zadnje vrijeme, VeChain je objavio nekoliko bullish strateških partnerstva, koja su usmjerena na daljnji razvoj projekta.

Retro suradnja s Microsoftom

Najveći razlog za rast cijene VeChain-a u ovom mjesecu je nedavno objavljena suradnja s Microsoftom na projektu ponovnog izdavanja igre iz 1980. godine: “The Way of the Tiger”.
Suradnja je najavljena 1. prosinca, a ovo ponovljeno predstavljanje bestselera iz 1980. godine koristit će VeChain Thor blockchain kao host.

Ovaj projekt okuplja gigante dotičnih industrija, Microsoft, Eidos, Fabula Lands i, naravno, VeChain. “The Way of the Tiger” predstavlja retro suradnju modernog doba.

Specifična upotreba VeChain Thor-a omogućava izradu nezamjenjivih (non-fungible) tokena (NFT). Ovi NFT tokeni su jedinstveni te se pohranjuju i prenose putem blockchaina. Najčešće se koriste kao itemi u igri koja se pokreće na blockchainu ​​(primjer; Crypto Kitties) i zahvaljujući svojoj jedinstvenosti po defaultu, mogu doseći astronomske cijene. Više o non-fungible tokenima možete pročitati ovdje.

Obrazlažući svoj izbor blockchaina, glavni čovjek razvojnog tima igre, Jamie Thomson, primijetio je prednosti NFT-a. Rekao je kako je njegov tim namjeravao ponovno pokrenuti seriju “The Way of the Tiger” u formatu klasične računalne igre, ali su nakon proučavanja zaključili da blockchain verzija igre ima više smisla.

“Zamislite da igrate Magic the Gathering, ali ako posjedujete kartu, da ona zaista pripada vama. Ili ako kažemo da postoji samo 100 izdanja nekog predmeta ili vještine, znate da uistinu postoji samo 100 izdanja.”

Dobro razdoblje za VeChain i njihove investitore!

Ovo nije bio VeChainov jedini razlog za slavlje. Ako se vratimo u studeni, ovaj blockchain projekt uspio je postići listing na jednoj od najvećih svjetskih kripto burzi. Proteklog mjeseca VeChainov token, VET, službeno je dodan na popis tokena Binance America.

Ovim listingom, VeChain je dokazao da kripto zajednica i dalje prati listing na velikim burzama jer je VeChain ubrzo nakon objave zabilježio rast od čak 10%.

Upravo to pokazuje da uspješan razvojni proces ipak čini najveću razliku na ovom tržištu. To je ujedno poruka većini kripto projekata koji ne napreduju po pitanju razvoja svog protokola. Ovo je znak da tržište lagano sazrijeva te da hype nije dugoročno riješenje. Ako produkt kripto projekata nije implementiran, njihova vrijednost u trenutnom stanju tržišta neće rasti, ili u slučaju rasta, neće taj rast održati.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X