Cijene ovih NFT-ova narasle 7x u jednom danu

0

NFT sastavljen od 100 pojedinačnih umjetničkih djela od 100 različitih umjetnika rasprodan je u roku od nekoliko minuta na platformi Rarible, prikupivši gotovo 89.000 američkih dolara.

Iako je iznos prodaje daleko od njihovog dosadašnjeg rekorda, projekt je vrijedan pažnje jer je riječ o masovnoj suradnji umjetnika koja se oblikovala kroz jedinstveni nezamjenjivi token (odnosno NFT). Više o NFT-ovima saznajte ovdje.

“Loopify” je izjavio da je projekt nadahnut trenutnim ograničenjima manje poznatih umjetnika da izrađuju i prodaju vlastite NFT-ove. Neka od ograničenja su visoke naknade na Ethereum platformi, ograničeno razumijevanje tehnologije i slaba prepoznatljivost.

“Glavna ideja iza toga bila je odabrati puno umjetnika koji su imali veliku prepreku u stvaranju (minting feejevi). Ovo im omogućuje da nastave stvarati NFT-ove.” Izjavio je za Cointelegraph.

Minting se odvio na NFT platformi Rarible, Loopify je 3. ožujka izvorno postavio 150 izdanja za 0,3 ETH (otprilike 475 dolara). Manje od 24 sata kasnije umjetnine su već porasle u vrijednosti za gotovo 7 puta. Trenutno “trguju” za 2 ETH, s najskuplja umjetnina iz kolekcije trenutno se prodaje za 4 ETH. To je 13 puta više od inicijalne cijene.

Iako identiteti svih 100 umjetnika tek trebaju biti otkriveni, Loopify je izjavio da kompilacija uključuje radove Vexxa, čiji YouTube kanal ima gotovo tri milijuna pretplatnika i četvrt milijarde pregleda.

Prikupljena sredstva prenijet će se u stablecoin USDC prije nego što se ravnomjerno podijele umjetnicima. Ovaj postupak umjetnicima omogućuje ulazak na tržište i monetizaciju svog rada bez plaćanja naknade za transakcije ili razumijevanja tehnologije koja stoji iza NFT-ova.

Enjin je korak ispred ostalih u svijetu NFT-ova

Enjin, čiji je tim stvorio vrstu tokena “ERC-1155”, odnosno polu zamjenjivi token, također se bori s preprekom naknade za transakcije za nadolazeće NFT umjetnike. Projekt je upravo najavio planove za izdavanje novog rješenja za skaliranje pod nazivom JumpNet koje će koristiti ERC-1155 token kako bi se korisnicima omogućilo mintanje i prijenos tokena na više blockchainova bez naknade za transakciju.

Izvršni direktor Enjina, Witek Rodmoski, objasnio je da će ove tehnologije omogućiti programerima da dosegnu glavne korisnike i pruže moderna iskustva bez brige o nepredvidivim poslovnim troškovima uzrokovanim naknadama za transakcije, dodajući:

“JumpNet je naša high-speed bridge mreža koja će omogućiti tvorcima sadržaja masovnu distribuciju tisuća NFT-ova bez ikakvih troškova. Tokeni na JumpNetu mogu prelaziti između blockchaina Ethereum ili Efinity (naš nadolazeći NFT blockchain) kada se lansira kasnije ove godine. “

Iako se prva faza treba pokrenuti 6. travnja i podržavat će besplatno mintanje i trgovanje NFT-ovima na Ethereumu, tek će druga faza “Efinity” podržati imovinu iz bilo kojeg blockchaina, izjavili su.

NFT-ovi su trenutno jedno od najvećih hitova na kripto tržištu, a tek ćemo vidjeti u kojem će se smjeru razvijati.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X