Coincheck bilježi isplate u iznosu od $373 milijuna u jednom danu

0

Korisnici kripto burze Coincheck nestrpljivo su krenuli u isplatu svojih sredstava i tako u jednom danu “izvukli” 373 miljuna dolara sa kripto burze.

Koban vikend u Japanu desio se krajem siječnja 2018.-te jedna od većih kripto burzi, Coincheck iza sebe ima hakerski napad koji je rezultirao krađom 523 milijuna NEMa, što je u vrijeme krađe vrijedilo 534 miljuna dolara.

Prisjetimo se da su hakeri uspjeli ukrasti privatne ključeve od hot walleta korisnika te prebaciti sredstva u svoje wallete, a Coincheck je u ovoj situaciji brzo regairao te onemogućio bilo kakvu isplatu novca s burze dok se ova situacija ne riješi.

Isplata 373 milijuna dolara u jednom danu

Coincheck je nakon krađe sredstva objavio da će sve korisnike kojima su sredstva ukradena isplatiti kripto burza, sa svojim kapitalom te iako tvrde da će to biti što je prije moguće, do sada nije definiran datum kada će doći do te isplate.

Da Coincheck radi na poboljšanju sustava potvrđuje i Financial Services Agency (FSA) kojoj je kripto burza podnijela detaljan izvještaj o tijeku istrage te izmeđuostalog i načine poboljšanja sustava kojima će se rizik da se ovo ponovi svesti na minimum.

Izvršni direktor kripto burze Yusuke Otsuka rekao je da će trgovanje na burzi postati moguće nakon što potvrde da je kontrola i sigurnost u njihovim rukama.

Nezadovoljstvo i strah korisnika kripto burze, rezultiralo je i time da je u utorak 13. veljače, Coincheck je objavio da su postojeći korisnici i investitori koji imaju otvorene wallete kod njih krenuli u brzu isplatu sredstava. Objavili su da je isplaćeno 40,1 milijardi japanskih jena što je u tom trenutku vrijedilo 373 milijuna dolara.

Zaštita korisnika svima je u prvom planu

Iako je vlada Japana priznala Bitcoin legalnim sredstvom plaćanja, postoje procesi gdje su agencije zakazale u zaštiti korisnika, a upravo tu nastupa vladina agencija Financial Services (FSA) koja je odgovorna za sigurnost trgovanja.

FSA je objavila da je Coincheck jedna od 16 kriptoburzi u državi koje trebaju poraditi na povećanju sigurnosti poslovanja. Kriptobuza se sada još i bori sa nevjericom korisnika no međutim nema nikakvog govora o tome da će prekinuti i zatvoriti poslovanje.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X