Cronje izjavio da su regulacije potrebne za novo doba kripta

0

Andre Cronje, bivši tehnički savjetnik Fantom Foundationa i osnivač Yearn.financea, ponovno se pojavio u ponedjeljak putem Mediuma nakon što je prošlog mjeseca najavio svoj odlazak iz DeFi i kripto sektora. U postu pod naslovom “Uspon i pad kripto kulture”, Cronje je izrazio svoje nezadovoljstvo kripto kulturom pozivajući na pojačanu regulativu i zakonodavstvo u industriji. 

Kada su Cronje i njegov kolega Anton Nell tweetali o sudbini svih aplikacija i usluga koje su izgradili, nisu ponudili nikakve druge detalje o svojim osobnim motivacijama. Čak su i deaktivirali svoje Twitter račune 6. ožujka. Iz novog Cronjevog posta može se vidjeti da su ova dva partnera prolazila kroz nekakvu etičku krizu. Uvodni i završni refren, “Kripto je mrtav. Živio kripto”, ilustrira njegov sukob emocija kada je u pitanju budućnost kriptovaluta.

Najvažnija točka u objavi je fraza: “Kripto kultura je zadavila kripto etos.” Prema Cronjeu, on ima “prezir” prema kripto kulturi, ali “ljubav” prema kripto etosu. Objasnio je da je kultura koja daje prioritet “bogatstvu, egu i bogaćenju” potisnula načela “samosuverenih prava, samoodržavanja i samoosnaživanja”. 

Njegovo predloženo rješenje za ovo “novo doba” blockchain ekonomije je regulacija. Koristeći analogiju roditelja koji pokušava zaštititi svoje dijete, Cronje vjeruje da je zakon najbolji način da spriječi kripto zajednicu da gurne prste u električnu utičnicu. “Jednog dana zajednica će razumjeti, ali ne danas”, rekao je.

Cronje je svoju objavu zaključio optimističnijim tonom u kojoj je izrazio svoje uzbuđenje za budućnost “vođenu povjerenjem, a ne trustlessnesom i pohlepom”. Spomenuo je da je “napravio puni krug”, što vjerojatno ukazuje na njegov povratak u kripto sektor. Prema Cronjeovom LinkedIn profilu, trenutno vodi SegWit Holdings, platformu za investicijsko bankarstvo.

Reakcije na Cronjeov post na Twitteru, međutim, nisu bile baš pozitivne. Korisnici poput “@IAMLLUCIANA” i “0xCana” ističu ironiju u Cronjeovim postupcima kao nekoga tko je svoje bogatstvo stekao od kriptovaluta te joj nakon toga okrenuo leđa.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X