DECENT – Blockchain Distributor Sadržaja najavio ICO

1

Švicarska Blockchain udruga DECENT nedavno je najavila datum njihovog dugo iščekivanog ICO (Initial Coin Offering) koji će se održati 10. rujna 2016. godine .

Za sve koji se po prvi puta upoznaju sa pojmom ICO-a, to je ekvivalent IPO (Initial Public Offering) odnosno inicijalna javna ponuda kojom korporacija na “standardnom” tržištu kapitala po prvi puta javno emitira svoje dionice puštajući tako investitore s javnog tržište u svoju vlasničku strukturu. Kod kompanija u “crypto” domeni ovaj proces se naziva ICO (Initial Coin Offering) te je postao način za dizanje kapitala i investicije u firme i projekte kao što je DECENT. Kod ICO-a radi se inicijalna distribucija coinova (tokena) prema potencijalnim investitorima, a kapital koji je prikupljen se alocira u daljnji razvoj, marketing, pravna pitanja i sve što zapravo definira određeni projekt. Neke od popularnih kriptovaluta koje su koristile ovaj model financiranja su Ethereum, Augur, Bitshares, NXT, Mastercoin, Factom.

Kao što je i najavljeno u blogu, DECENT Foundation će prodavati DECENT tokene (DCT) koji se koriste za objavu, kupovanje, prodavanje i dijeljenje sadržaja na blockchain baziranim platformama. Ovaj ICO će sakupljati sredstva za sve sljedeće verzije DECENT platforme, operacije i održavanje.

Kako će ICO crowdsale napredovati, volumen DCT tokena u prodaji će se lagano smanjivat te samim time dizat vrijednost svakog DCT-a. To znači da će prvi investitori dobiti DCT po nižoj cijeni uz bonuse za prvi tjedan. Tokeni će biti distribuirani na račune sudionika nakon lansiranja DECENT mreže. Točan razvoj crowdsale-a možete vidjet ovdje:

DECENT tok ICO-a

DECENT tok ICO-a

Za sve koji pobliže žele istražiti platformu i tehnologiju mogu krenuti sa njihovih službenih stranica ili pročitati konkretni razvojni plan koji detaljno opisuje alokaciju investicijskih sredstava i njihovu namjenu. Prema razvojnom planu, DECENT planira razviti appstore u kojem će developeri moći izdavati svoje aplikacije te taj put otvara velik prostor novim inovacijama i aplikacijama.

Što je točno DECENT?

DECENT je medijska mreža bazirana na blockchainu. Omogućuje svojim korisnicima da kupuju, prodaju i dijele digitalni sadržaj kao što je tekst, slike, glazba i video bez ikakvih ograničenja i trećih stanaka. DECENT ima mogućnost da omogući siguran i jeftin način dostave digitalnog sadržaja.

Platforma djeluje tako što korisnicima omogućuje upload i dijeljenje sadržaja preko blockchain. Dok su na mreži, sami mogu postaviti vlastite cijene, a isplate će ići izravno na njihove blockchain adrese. Sve bez potrebe trećih stranaka. Više o svemu možete i pročitati na njihovom webu i blogu.

 

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

1 Comment

  1. Pingback: DECENT platforma sakupila investicije od preko 18 milijuna kuna - Hrvatski Bitcoin Portal

Leave A Reply

X