DeFi volumen raste uslijed Kineskih zabrana i SEC regulacija

0

Prošlog tjedna snažno suzbijanje kineskog kripto trgovanja je nakratko uzdrmalo cijelo tržište. Cijene Bitcoina i altcoina su doživjele snažnu korekciju nakon objave, ali tržište se brzo oporavilo jer su kineski trgovci našli druge načine sudjelovanja na tržištu.

Čini se da je kineski cilj ograničavanje mogućnosti građana da trguju kriptovalutama usredotočen na obeshrabrivanje korištenja kriptovaluta i rastućeg DeFi ekosustava, ali čini se da ti manevri imaju suprotan učinak. Cijena i aktivnosti protokola za projekte poput Uniswapa i dYdX bilježe porast od početka ovih restrikcija.

Prema podacima Chainalysisa, u istočnoj Aziji događa se značajna količina regionalnog Bitcoin volumena, što je istaknuto na donjem grafikonu. To sugerira da su kripto holderi u regiji “upogonili” svoje kriptovalute kao odgovor na regulatorne mjere.

Kako navode iz Chainalysisa:

“Imovina se obično kreće unutar regije, vjerojatno zbog preferencija za lokalne kripto burze, ali se tokovi između regija često javljaju kao posljedica regulatornih problema, geopolitičkih promjena ili značajnih varijacija tržišnih cijena.”

Nedostatak protoka iz istočne Azije u kombinaciji s obustavljanjem usluge za kineske stanovnike na kripto burzama poput Huobija i Binancea sugerira da se sredstva drže u regiji, ali ne na centraliziranim burzama.

Pobjeda DeFi sektora

Istodobno s pojavom ovog povećanog volumena unutar istočnoazijske regije, aktivnost na decentraliziranim burzama poput Uniswapa i decentralizirane burze derivata dYdX bila je u porastu jer trgovci u Kini traže sigurno utočište za svoje kripto aktivnosti.

DydX je osobito korisna mjerna točka jer je sada najčešće korištena decentralizirana burza derivata te je doživjela nagli porast potražnje nakon što su regulatori iz cijelog svijeta krenuli u lov na centralizirane burze koje nude usluge trgovanja derivatima.

Prema podacima s Token Terminala, dYdX je ušao u top-5 ljestvice za brojne kategorije u proteklih tjedan dana, uključujući povećanje cijene njihovog tokena, ukupnog prihoda od protokola, plaćenih naknada za transakcije, itd… Burza je također došla među prvih 6 u smislu povećanja ukupne zaključane vrijednosti (TVL).

Pomniji pogled na dostupne podatke također pokazuje da su layer 2 Ethereum protokoli njegovi layer 1 konkurenti također doživjeli velik rast u proteklih tjedan dana.

Povrh svega, nedavni podaci dokazuju da decentralizirani financijski ekosustav (DeFi) funkcionira za scenarij za koji je zamišljen, pružajući necenzuriran način za vlasnike kriptovaluta koji žele sudjelovati u financijskom tržištu van kontrole vlada i financijskih regulatora.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X