Dogecoin u porastu nakon što je Elon Musk kupio Twitter

0

Twitter je ušao u novo doba – ono u kojem je tvrtka u vlasništvu najvećeg obožavatelja Dogecoina, Elona Muska.

Ovim je potezom Dogecoin doslovno procvjetao. Porastao je za 26% u samo 24 sata i tako dostigao vrhunac od 0,1675 dolara. Za usporedbu, Bitcoin i Ethereum porasli su za 1,6%, odnosno 2% na dan Muskove kupnje Twittera. U vrijeme pisanja ovoga članka, cijena Dogecoina iznosi 0,1396 dolara.

Cijena Dogocoina ima tendenciju rasta svaki put kad Elon Musk objavi tweet o najpopoularnijoj meme kriptovaluti. Učestale objave i memeovi uvelike su bili odgovorni za guranje dogecoina na treće mjesto ljestvice tržišne kapitalizacije među svim kriptovalutama prošle godine, kada je dosegnuo cijenu od čak 0,73 dolara.

Musk, koji je preuzeo društvenu mrežu Twitter, potaknuo je uzbuđenje i reakcije u cijeloj kripto zajednici, uključujući osnivača dogecoina Billya Markusa.

Muskova borba za slobodu govora?

“Može li Elon Musk sada kupiti SEC?”, pitao je Markus, prozivajući regulatora da je notorno spor kada je riječ o odobravanju bitcoin ETF-a na spot tržištu.

Izvršni direktor kompanije MicroStrategy, Michael Saylor, jedan od najvećih svjetskih bitcoin whaleova, također je čestitao Musku na Twitteru, citirajući Prvi amandman Ustava SAD-a, koji jamči da vlada ne može kršiti slobodu govora građana.

Prema Musku, najveći argument za kupnju tvrtke je borba za slobodu govora. Iako je u nedavnoj prijavi SEC-u pohvalio potencijal Twittera da postane ‘platforma za slobodu govora diljem svijeta’, istaknuo je da ne vjeruje da bi se to moglo dogoditi ako ostane javno poduzeće.

Musk je također obećao da će sada konačno ‘pobijediti’ spam botove, vjerojatno najveću boljku za milijune korisnika Twittera.

“Twitter ima ogroman potencijal. Veselim se suradnji s tvrtkom i zajednicom korisnika kako bismo otključali sve njegove potencijale”, dodao je Musk u svojoj izjavi.

Saylor je ranije predložio rješavanje spam problema Twittera korištenjem bitcoinove Lightning mreže. Predložio je da se korisnicima Twittera dopusti učitavanje računa s određenim brojem satoshija (najmanja jedinica bitcoina) kako bi otključali narančastu kvačicu za svoje profile. Na taj bi se način stvarni korisnici mogli brzo provjeriti, bez trenutnih KYC postupaka potrebnih za dobivanje željene plave kvačice.

Twitter već ima infrastrukturu za podršku bitcoin i ethereum plaćanja, a dolaskom Muska neki vjeruju da će uskoro uslijediti i funkcionalnost dogecoina.

Izvor: Decrypt

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X