El Salvador gradi 20 škola od Bitcoin profita

0

Vlada El Salvadora kreće u svoj sljedeći projekt vezan uz Bitcoin koji uključuje izgradnju škola korištenjem zarade koju je država ostvarila na imovini.

Prema predsjedniku Nayibu Bukeleu, profit iz državnog Bitcoin Trusta bit će usmjeren na izgradnju 20 škola. Glasnogovornik Predsjedništva je 2. studenoga tweetao:

“Kada je ovaj projekt započeo, nismo očekivali zaraditi toliko novca na FIDEBITCOIN-u (El Salvador BTC Trust račun). Stoga smo odlučili napraviti prvih 20 Bitcoin škola. ”

Bukeleov glasnogovornik također je izjavio da će dobit od prethodnih kupnji BTC-a ići u korist građana i da se za novi projekt neće povećavati porezi.

Lokalni mediji izvijestili su da će izgradnja 20 novih škola podržati širenje obrazovanja o kriptovalutama za lokalno stanovništvo i biti dio 400 škola planiranih u programu “Moja nova škola”. U listopadu 2020. Središnja američka banka za ekonomsku integraciju (CABEI) odobrila je financiranje od 200 milijuna dolara El Salvadoru za poticaj proširenja obrazovanja.

Sredinom listopada predsjednik je najavio da će vlada potrošiti 4 milijuna dolara iz Bitcoin Trusta za izgradnju nove veterinarske bolnice u glavnom gradu San Salvadora.

El Salvadorski zakon o legalnosti Bitcoina službeno je stupio na snagu 7. rujna, ali njegov prvi dan statusa zakonitog plaćanja bio je narušen tehničkim problemima s državnim Chivo kripto novčanikom.

Dana 28. listopada, El Salvador je kupio dodatnih 420 BTC-a čime je njegov Bitcoin holding došao do iznosa od 1.120 BTC-a. Po trenutnim cijenama od 63 tisuće dolara, to vrijedi oko 70,5 milijuna dolara.

El Salvador BTC, Twitter koji prati kupovinu Bitcoina te zemlje, izvijestio je da je do sada ostvareno 12 milijuna dolara dobiti, na temelju prosječne kupovne cijene od 53.062 dolara.

Izvor: Twitter

Račun također prati 30 dolara poticaja koji je vlada dala građanima kako bi potaknula usvajanje Bitcoina. 30 dolara u BTC-u koji su dani Salvadorcima 9. srpnja sada vrijedi oko 38 dolara. Brat Anthonyja Pompliana, Joe, komentirao je:

“Više građana El Salvadora sada ima Bitcoin novčanike nego tradicionalne bankovne račune, a prvi put u životu vidjeli su da im se kupovna moć povećava za više od 30%. Ovo je fascinantan eksperiment.”

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X