Eligma je najnoviji primjer da je Slovenska blockchain scena u cvatu

0

Slovenska blockchain scena se razvija izrazito brzo, rekli bi eksponencijalno. U zadnjih nekoliko mjeseci nekolicina impresivnih projekata je preko ICOa prikupilo ogromne iznose investiranja, a upravo sada to isto radi i Eligma.

Eligma – najnoviji Slovenski blockchain projekt

Eligma, kognitivna trgovinska platforma, povezivat će postojeće e-trgovine i second-hand platforme te ih za krajnje korisnike spojiti na jednom mjestu. Korištenjem umjetne inteligencije (AI) i blockchain tehnologije, Eligma mijenja način na koji korisnici otkrivaju, kupuju, prate i prodaju artikle na mreži. Ukratko, Eligma radi na sustavu koji će omogućiti da preko jedne platforme kupujete i prodajte artikle na različitim e-trgovinama, a njihova AI komponenta će nam dati procjenu kretanja cijene artikla te nas savjetovati je li dobro vrijeme za kupovinu/prodaju ili je ipak bolje pričekati.

Osim toga, ova platforma će omogućiti da plaćamo u kriptovalutama bez obzira ima li krajnji shop podršku za kriptovalute ili nema, to će korisnicima omogućiti da počnu koristiti svoje kriptovalute za kupovinu, bez da ovise o svakoj pojedinoj platformi i njihovoj podršci za kriptovalute.

Eligmin testing lab – BTC City Ljubljana

Dok većina projekata tek nakon što prikupe sredstva i završe svoj ICO krene intenzivno raditi na realizaciji projekta, Eligma već sada radi na realizaciji. To pokazuje i činjenica da su sklopili partnerstvo s kompanijom BTC d.d. koja upravlja s centrom koji se naziva BTC City Ljubljana, a u partnerstvu s njima planiraju testirati svoj ELIpay sustav i lansirati prvu verziju Eligme.

“Sretni smo jer smo sklopili partnerstvo s BTC d.d. kompanijom koja upravlja sa Slovenskim maloprodajnim, logističkim, poslovnim i zabavnim centrom BTC City Ljubljana. Prostor koji se prostire na 475 000 kvadratnih metara godišnje privuče više od 21 milijun posjetitelja. Sa svojim jedinstvenim ekosustavom u kojem se nalazi više od 450 trgovina, u BTC Cityu se nalazi više od 4000 poslovnih partnera koji čine ovaj prostor idealnim za testiranje projekta, gdje planiramo testirati ELIpay i lansirati prvu verziju Eligme do kraja 2018. godine.” Dejan Roljič, CEO Eligma

ELIpay sustav, Eligmin payment gateway za kripto valute koji će omogućiti svim Eligminim korisnicima naplate u kripto valutama, bez obzira jesu li trgovci online ili offline. U svojoj ranoj razvojnoj fazi, tijekom ICOa, tim je najavio da će koristiti BTC City Ljubljana za testiranje svog sustava i to već sredinom travnja, ove godine. S obzirom na to da im je tek pre-sale u tijeku, a oni već najavljuju da ćemo uskoro moći vidjeti njihov proizvod u testnoj fazi, nam govori koliko je projekt dobro pripremljen i koliko kvalitetan tim stoji iza njega.

U prvih nekoliko dana prikupljeno 13 000 Ethera

Slovenski InsurePal je prikupio $17M, SportyCo iznad $5M, Robotina $10M, a sada i Eligma ide u tom smjeru jer su u prvih nekoliko dana pre-salea prikupili više od $6M odnosno 13000 Ethera. To pokazuje da se u Sloveniji zajednica oko blockchain tehnologije i ICOa već dovoljno razvila da mogu lansirati projekte koji ostvare ovoliki uspjeh.

Već neko vrijeme pišemo o tome kako Slovenija intenzivno radi na primjeni blockchain tehnologije i stvaranju zdrave atmosfere za blockchain projekte, te svako malo moramo ponovno pisati s obzirom na to da stalno dolaze pozitivni rezultati iz te susjedne države.

U Sloveniji se ne trude samo individualci kreirati ovakav ekosustav, već osim toga imaju i podršku državnih tijela. To možemo vidjeti i po angažiranosti i proaktivnosti slovenskog državnog tajnika Tadeja Slapnika koji otvoreno i proaktivno simpatizira blockchain tehnologiju i daje podršku projektima koji rade nad njom. Osim toga, Slovenija je nedavno postavila memorandum blockchain tehnologiji i time postala prva svjetska država koja je to napravila.

Hoće li se uskoro isto početi događati i u Hrvatskoj?

Hrvatska je do sada imala nekoliko uspješnih ICOa, a prvi i najveći ICO iz Hrvatske je Digital Assets Power Play sa prikupljenih 8000 Ethera, te za njima slijedi CryptoTask s prikupljenih 1000 ETH. Osim njih u hrvatskoj postoji nekoliko timova koji se trenutno pripremaju za ICO, a projekt koji bi ovdje izdvojili je Beyond Seen Screen, koji planira uskoro ponuditi svoje tokene na javnu prodaju s projektom kojega mnogi nazivaju “Shazam za TV”.

Osim projekata, nedavno je u Hrvatskoj osnovana i udruga za blockchain i kriptovalute (UBIK) kojoj je cilj promicanje blockchain tehnologije i stvaranje zdravog i pozitivnog ekosustava u hrvatskoj. Hrvatska ima dobro postavljene temelje, a jedino što ovdje još nedostaje je podrška i angažiranost državnih tijela kako bi se stvorio okvir u kojem firme mogu poslovati i prikupljati financiranje pomoću kriptovaluta.

Eligma je već sada uspješna priča

Blockchain scena u Hrvatskoj raste iz mjesec u mjesec i sigurni smo da ćemo uskoro vidjeti više blockchain projekata iz lijepe naše. Dok se to ne dogodi možemo pratiti i gledati što se događa u susjednoj Sloveniji, gdje je Eligma već postala uspješna priča. Jer je s prikupljenih 13000 ETH već prestigla svoj soft cap. S obzirom na brzinu kojom prikupljaju još sredstava, uopće ne sumnjamo da će uskoro dostignut svoj maksimalni cilj i dostići hard cap.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X