Ethereum Altair nadogradnja dolazi u listopadu

0

Dugo planirana nadogradnja Ethereum mreže na skalabilan model konsenzusa, Proof of Stake, sve se više približava. Programeri Ethereuma objavili su datum za Altair nadogradnju.

Altair, koji je opisan kao prva nadogradnja glavne mreže na Beacon Chain, trebao bi se održati u epohi 74240, odnosno otprilike 27. listopada, prema istraživaču Ethereum Foundationa, Dannyju Ryanu.

Ryan je tehničku nadogradnju opisao na sljedeći način:

“Ova nadogradnja donosi podršku za light-client temeljnom konsenzusu, “čisti” Beacon state poticajni mehanizam, rješava neke probleme s poticajima valjanosti i pojačava kaznene parametre prema EIP-2982.”

EIP-2982 uvodi “kaznene parametre” kako bi se osiguralo da je Proof of Stake protokol ekonomski siguran. “Propuštanje neaktivnosti” i “slashing” dvije su predložene kazne u prijedlogu poboljšanja.

Izvor: Twitter

Ethereumov London hard fork stigla je kako je i predviđeno, oko 5. kolovoza, čime je uveden dugo očekivani prijedlog za poboljšanje Ethereuma (EIP) 1559. Zagovornici su EIP-1559 smatrali deflacijskim prekidačem jer uključuje burnanje osnovnih naknada za transakcije, čime se smanjuje cirkulirajuća opskrba Ethera.

Joseph Lubin, koji je bio suosnivač Ethereuma prije nego što je prešao na ConsenSys, rekao je da London stavlja ETH na pravi put da postane “ultrasound money”, odnosno novac kakav nam treba da bismo popravili trenutno stanje ekonomije. Koncept “zvučnog” ili “ultrazvučnog” novca popularizirala je Bitcoin zajednica i odnosi se na imovinu koja nije podložna naglom umanjenju vrijednosti ili kupovne moći.

Cijena Ethera u utorak je naglo pala, jer su se kriptovalute prodavale zajedno s drugom rizičnom imovinom, uključujući dionice. Ether u trenutku pisanja ovog članka trguje za put 2.922 dolara, što je gotovo identično cijeni od prije 24 sata. Tržište je trenutno u “ekstremnom strahu” zbog nesigurnosti oko kineskog nekretninskog konglomerata Evergrande. Ako ne uspiju otplatiti dugove, to bi moglo uzrokovati domino efekt koji će se preliti na kripto tržište. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X