Ethereum dosegao 500$ te nadmašio Bitcoin!

0

Cijena Ethereuma popela se na 500 dolara prvi put nakon više od dvije godine. Altcoini polako idu prema visokim razinama nakon što su gotovo svi izgubili oko 90% vrijednosti nakon 2017. godine.

Nakon više od dvije godine cijena Ethereum-a doseže 500 dolara

Podaci s web stranica Coin360 i TradingView pokazali su da je prema paru ETH / USD, Ethereum nakratko dosegao psihološki značajnu barijeru od 500 dolara prije nego što se od iste “odbio”. Iako u vrijeme tiska Ethereum trguje s profitom od približno 6% na dnevnoj razini, njegovo postignuće oduševilo je trgovce koji su primijetili da je sveukupno gledajući u 2020. najveći altcoin nadmašio čak i Bitcoin!

Izvor: Coin360

Povrat na investiciju u zadnjih godinu dana iznosi 284% za Ether, a 155% za Bitcoin.

Ako u obzir uzmemo najniže cijene ove godine koje su se pojavile neposredno nakon pada tržišta uzrokovanog koronavirusom, Bitcoin je i dalje bio najbolji performer. U to je vrijeme ETH / USD trgovao sa samo 117 dolara, što je s obzirom na trenutnu razinu porast od 327%, dok je BTC / USD “zaradio” 411% rastom sa 3.600 na 18.420 dolara.

Uz Ethereumov izlet na 500 dolara, prvi put od lipnja 2018., i drugi glavni altcoini su pokazali znakove života, posebno Litecoin (LTC), koji je s 12% porasta nadmašio Bitcoin u periodu od 24 sata. Također, Litecoin je jedini veliki altcoin koji je nadmašio Bitcoin u posljednjih mjesec dana i to za 7%.

Prošli tjedan smo pisali o potencijalnoj “altcoin sezoni”, a izgleda da se upravo ona događa, ali sudeći prema 2017., ovo je tek početak. Mnogi kripto analitičari tvrde da će Ethereum do kraja 2021. godine pregaziti trenutni ATH od 1.400 dolara

Bitcoin naišao na otpor oko 18.420 dolara

U međuvremenu, Bitcoin ovaj petak privlači većinu pozornosti jer se popeo na razinu od 18.000 dolara. Najveća kriptovaluta i dalje nastavlja napadati resistance razinu na 18.420 dolara. I dalje je snažan bullish segment na tržištu te mnogi smatraju da će Bitcoin idućim pozitivnim impulsom prijeći najvišu razinu od 20.000 dolara iz 2017. godine. Potencijalna korekcija, možda na razinu od čak 11.600 dolara, još se nije dogodio, a sada 17.200 dolara služi kao čvrsta support razina.

Kakva su vaša predviđanja za cijenu Bitcoina i Ethereuma? Javite nam vaše mišljenje u komentarima!

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X