Ethereum prešao 1.500$, cijelo kripto tržište u “zelenom”

0

Jučer, 2. veljače, Ethereum je probio svoj dosadašnji ATH te dosegao cijenu od oko 1.555 dolara. Povećana aktivnost na tržištu derivata pružila je jasne signale da su trgovci bili bullish raspoloženi prema dugoročnim izgledima najvećeg altcoina po tržišnoj kapitalizaciji.

Cijena Bitcoina također je doživjela bullish breakout jer je napokon prešla iznad resistance razine od 35.000 dolara i trenutno trguje za 35.800 dolara.

Pozitivni znakovi za Ethereum i ostatak kripto tržišta

Istaknute poslovne osobe poput Elona Muska, Michaela Saylora i Marka Cubana nastavile su angažirati javnost raspravama koje su se vrtjele oko blagodati blockchain tehnologije i decentraliziranih financija. U primjedbi na Reddit grupu r/Wallstreetbets, Kuban je rekao da će “dionice u budućnosti biti na blockchainu.”

Circleov USD Coin (USDC) sada je integriran sa Stellar blockchainom, omogućavajući stablecoinu da se trguje na Stellar mreži i da tako djelomično “oslobodi” Ethereum mrežu.

Podaci Glassnodea pokazuju kako se količina transakcija USDC-a na Ethereumu konstantno povećavala tijekom protekle godine, jer je ovaj token sve popularniji u odnosu na Tether kojemu prijete pravni problemi od strane SECa. Korištenje Stellar blockchaina uvelike će smanjiti USDC naknade za transakcije i osloboditi prostor na mreži Ethereum blockchainu.

Tradicionalna tržišta rastu nakon pada “meme” dionica 

Hype oko dionica poput GameStopa (GME), AMC-a i BlackBerrya (BB) smanjio se kako su njihove cijene pale nakon 1.veljače. Ovaj hype pokrenut je od strane r/WallStrettBetsa koji je krenuo u “napad” na hedge fondove koji su masovno shortali ove dionice čiji je free float iznimno nizak. 

Dok su ove dionice doživjele pad cijena, S&P 500, Dow i NASDAQ pokazali su snažne performanse tijekom dana i završili ga s pozitivnih 1,39%, 1,57% i 1,56%. 

Altcoini slijede bullish trend Bitcoina i Ethereuma

Snažne cjenovne performanse također su vidljive na brojnim altcoinima jer je skok cijene Ethera i Bitcoina povećao optimizam u cijelom sektoru. Litecoin zabilježio je skok cijene od 13% i trenutno trguje za 153,50 dolara, dok su posebno dobro performirali tokeni u DeFi sektoru, kao Uniswap (+46% u tjedan dana) i 1inch(+80% u tjedan dana).

Ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta sada iznosi 1,09 bilijuna dolara, a stopa dominacije Bitcoina iznosi 62,3%. Što znači da altcoini imaju još puno prostora za rast. Ako gledamo ovaj bull run u usporedbi s onim iz 2017., tada je Bitcoin dominance pao sve do 40%, a to znači prelijevanje kapitala u altcoine i njihov parabolični rast.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X