Elon Musk: “Bitcoin je nadomak javnog prihvaćanja”!

0

Elon Musk, najbogatiji čovjek na svijetu, rekao je kako misli da nagli rast dovodi Bitcoin na “rub” probijanja u tradicionalne financije.

Elon Musk je bullish na Bitcoin

Musk, koji je prošlog mjeseca otkrio da je otvoren za plaćanje u Bitcoinu, dao je komentare tijekom intervjua koji je također pokrivao misije s posadom na Mars i Muskovo sučelje ugradivo u ljudski mozak, Neuralink.

“U ovom trenutku mislim da je Bitcoin dobra stvar“, rekao je Musk prepunoj sobi za razgovor u Clubhouseu. “Pristalica sam Bitcoina. Kasnim na zabavu, ali podržavam. Bitcoin je na pragu da ga široko prihvate tradicionalni financijaši.”

Cijena Bitcoina porasla je od listopada za oko 200%, popevši se na preko 40.000 dolara, prije nego što je napravila korekciju. Ovaj Bitcoin rast uglavnom su predvodili institucionalni investitori koji su ušli u svijet kriptovaluta, poput platnog giganta PayPala

Prošli je tjedan Musk, čiji tweetovi o Bitcoinu i Dogecoinu često pokreću kripto tržište, naglo poslao cijenu Bitcoina na višu razinu kada ga je endorsao putem Twittera. Ovo dolazi u jako neobično vrijeme na globalnom tržištu jer je u tijeku “borba” retail investitora koji se okupljaju na “Wall Street Bets” subredditu te hedge fondova koji već dugo shortaju određene dionice (GME i AMC u ovom slučaju).

Utjecaj Muska na kripto tržište

“Moram biti oprezan što kažem, to može utjecati na tržište”, rekao je Musk putem Clubhousea, obračajući se svojih gotovo 45 milijuna pratitelja na Twitteru.

“Najzabavniji ishod … bio bi taj da Dogecoin u budućnosti postane glavna valuta u svijetu. Povremeno se šalim na račun Dogecoina, ali oni su stvarno namijenjeni šali. Dogecoin je napravljen u šali kako bi se sprdao s kriptom, ali sudbina voli ironiju.”

Cijena Bitcoina, nakon što je prošlog tjedna pala ispod 30.000 dolara, naglo je skočila 20% prošli tjedan nakon što je Musk promijenio svoju Twitter biografiju u “#bitcoin” i objavio: “U retrospektivi je to bilo neizbježno.”

Cijena Bitcoina pala je od Muskovog tweeta, odričući se gotovo svih svojih kratkotrajnih profita. Muskovi najnoviji komentari u Clubhouseu do sada nisu uspjeli pomaknuti cijenu Bitcoina.

U prosincu je Musk potaknuo špekulacije da bi njegova tvrtka koja proizvodi električne automobile, Tesla, mogla dodati Bitcoin u svoju bilancu tijekom javne razmjene na Twitteru kada je pitao je li moguće pretvoriti milijarde Teslinih dolara u Bitcoin.

Mislite li da će uplitanje Elona Muska i ostalih utjecajnih ljudi imati dugoročan utjecaj na kripto svijet?

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X