Ethereum procesirao 28% više transakcija od Bitcoina

0

Dnevni volumen transakcija na Ethereum mreži sada je 28% veći nego na Bitcoinu, prema tvrtki za kriptoanalitiku Messari.

Dana 19. siječnja, Messarijev Ryan Watkins na Twitteru je objavio da dnevni promet Ethereuma “postaje paraboličan”, zajedno s grafikonom koji pokazuje da su Ethereum i Ethereum stablecoini obradili 12,3 milijarde dolara u transakcijama u posljednja 24 sata – čime je nadmašio Bitcoin čiji je volumen bio 9,3 milijarde dolara.

Izvor: Twitter

Podaci isključuju non-stable ERC-20 transakcije za Ethereum kako bi se izbjeglo dvostruko brojanje DEX volumena.

Prema “Flippening Indexu” Blockchain Centra, koji koristi osam ključnih mjernih podataka za praćenje je li mreža Ethereum premašila Bitcoin veličinom i aktivnošću, Ethereum je na 63,5% od premašivanja Bitcoina.

Iako podaci Blockchain Center sugeriraju da Ethereum tek treba prijeći količinu transakcija Bitcoina, Flippening Index napominje da Ethereum već pobjeđuje Bitcoin prema broju transakcija i ukupnim naknadama za transakcije (što i nije toliko pozitivno).

Podaci također govore da Ethereumov broj nodeova na 94% u odnosu na Bitcoin nodeove. Posljednjih mjeseci Ethereum je nekoliko puta kratko nadmašio Bitcoin, a procjenjuje se da je Ethereumov volumen trgovine trenutno jednak 57% volumena Bitcoina nakon što se prošlog tjedna odbio od rekordnih 76%.

Ethereum se spominje puno manje od Bitcoina

Unatoč jačanju zamaha za Ethereum, indeks pokazuje da je Googleov opseg pretraživanja za ETH samo 14% u usporedbi s Bitcoinom, a tržišna kapitalizacija Ethera samo 21% u odnosu na Bitcoin. Međutim, Messari procjenjuje da čitav ekosustav Ethereuma vrijedi 212 milijardi dolara, što je jednako 31% tržišne kapitalizacije Bitcoina.

Polkadot, projekt nastao od suosnivača Ethereuma Gavina Wooda, prošli je tjedan dovršio vlastiti “flipping” da bi pretekao Rippleov XRP i rangirao se kao treća najveća non-stable kripto imovina prema kapitalizaciji. Polkadot je prošli tjedan doživjela ogroman rast sa 7$ pa sve do oko 18$, što je rast od 250% u nekoliko dana. Bit će zanimljivo pratiti razvoj Polkadot projekta te njegove cijene tijekom altsezone.

Kako mislite da će Ethereum performirati u altcoin sezoni, koje razine cijena bi mogli vidjeti?

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X