eToro obustavlja kupnju ALGO, MANA, MATIC i DASH-a za američke kupce

0

Tvrtka je rekla da i dalje podržava kripto sektor i sugerirala da je taj potez napravljen isključivo kako bi se izbjegla bilo kakva potencijalna neusklađenost s propisima.

Maloprodajna platforma za retail trgovanje eToro zaustavila je kupnju Algoranda ALGO, Decentraland MANA, Polygon MATIC i Dash za kupce u Sjedinjenim Državama kao odgovor na to da su tokeni označeni kao vrijednosni papiri u nedavnoj žalbi SEC-a.

Ovaj potez dolazi samo nekoliko dana nakon što je konkurentna platforma Robinhood također obustavila mogućnost kupnje Polygona, Cardana i Solane, koje Američka komisija za vrijednosne papire (SEC) smatra vrijednosnim papirima.

Ovaj potez dolazi samo nekoliko dana nakon što je konkurent Robinhood također zaustavio podršku za MATIC zajedno s Cardanom ADA od 0,283 dolara i Solanom SOL od 16 dolara, dvije druge kriptovalute koje Komisija za vrijednosne papire Sjedinjenih Država smatra vrijednosnim papirima.

U twitter objavi od 12. lipnja, eToro US je primijetio da je pregledao svoje kriptovalute “u svjetlu brzo evoluirajućih propisa” i “nedavnih događaja” sa SEC-om.

eToro igra na sigurno sa SEC-om

Imovina je službeno uklonjena s popisa 12. lipnja, ali eToro korisnici u SAD-u i dalje će moći držati i prodavati tu imovinu.

“I dalje podržavamo kripto imovinu i vjerujemo da je važno da našim korisnicima damo pristup raznolikom rasponu klasa imovine, uključujući dionice, ETF-ove i druge opcije. Predani smo bliskoj suradnji s regulatorima diljem svijeta kako bismo oblikovali budućnost kripto industrije i podržali pristup za obične ulagače,” istaknuli su iz kompanije.

S obzirom na to da je SEC sada u tužbi protiv Binancea i Coinbasea zbog tvrdnje da su velika sredstva kao što su ADA, SOL, MATIC, MANA, ALGO i nekoliko drugih vrijednosni papiri.

Članovi zajednice postavili su pitanje zašto eToro US nije spomenuo ništa o Solani (SOL), za koju je u nedavnoj tužbi također navedeno da je vrijednosni papir. Međutim, eToro glasnogovornik pojasnio je da SOL nije dio ponude eToro US.

Ovo nije prvi put da je eToro US prestao blokirati pristup određenim fondovima kao odgovor na pristup SEC-a. U prosincu 2020. tvrtka je također uklonila Ripple XRP nakon pritužbe SEC-a protiv Ripple Labsa.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X