Facebook planira uvesti svoju kriptovalutu?

0

Ako pratite kriptosvijet, svjesni ste toga da se nova digitalna valuta pojavljuje gotovo svakodnevno na tržištu. Svaka nova kriptovaluta teži tome da bude ponešto drugačija od prethodnih u odnosu na svoje konkurente, stoga se mnoge od njih specijaliziraju za određene djelatnosti i tako pokušavaju pronaći potencijalno zainteresirane investitore.

Na tržištu bi se uskoro mogla pronaći nova kriptovaluta koja se neće trebati puno truditi oko toga da zainteresira potencijalne investitore oko svojeg imena i projekta. Zašto? Razlog tome jest taj jer će ta kriptovaluta u svojoj pozadini imati najveću društvenu mrežu. Pretpostavljamo da znate na što ciljamo, a ovdje se radi o vijesti koju prenosi portal Cheddar.com koji je najavio da Facebook planira lansirati svoju kriptovalutu na tržište.

Facebook i kriptovalute

Prema podacima s portala Cheddar, Facebook je proveo detaljno istraživanje cjelokupne Blockchain tehnologije i istražio njegov potencijal u budućnosti. Prema rezultatima njihovog istraživanja njihova kriptovaluta omogućila bi milijardi korisnika Facebooka da vrše plaćanje preko njihove platforme.

Pogleda li se koliku popularnost je doživio Facebook Marketplace, mjesto gdje se prodaju razne potrepštine, nova ideja Facebooka gdje bi se elektroničko plaćanje možda moglo i odvijati putem Messengera ima mogućnost i potencijala zaživjeti na tržištu.

Kreditne kartice koje se trenutno koriste za obavljanje transakcija plaćanja, mogle bi se zamijeniti virtualnom valutom, čemu se i zaposlenici Facebooka nadaju.

Ovaj potez nije prvi pokušaj Facebooka da tržištu predstavi svoju kriptovalutu. U 2009.-toj Facebook je uveo tzv. Facebook Kredite koji su se primjenjivali prilikom kupnje virtualnih poboljšanja za igrice, no nikada nisu doživjeli neku popularnost tako da su i bili ukinuti dvije godine nakon uvođenja.

Kada ćemo na tržištu vidjeti konkretan potez Facebooka?

O tome da Facebook već dulje vrijeme formira timove i traži načine kako da iskoristi potencijal Blockchaina već se dulje vrijeme šuška na tržištu, ali konkretnih poteza još uvijek nema. Da bi cijela ideja funkcionirala kako treba iziskuje se vrijeme, a Facebook kao tržišni lider zasigurno želi da sve funkcionira kako treba od samog početka.

David Marcus, vođa Facebook tima za blockchain, u veljači je na konferenciji u Los Angelesu izjavio da su transakcije kriptovalutama trenutno jako skupe i poprilično spore i da se to treba poboljšati. Uz to je napomenuo da kada će se taj problem riješiti, najvjerojatnije će Facebook povući svoje prve korake.

Uz portal Cheddar, ova vijest potvrđena je i na portalu The Verge koji je uz sve to još i dodao stav Facebooka koji je navodno izjavio:

Kao i mnoga druga poduzeća, Facebook također razmišlja o tome kako da iskoristi snagu Blockchaina. Trenutno imamo mali tim koji radi i istražuje različite načine primjene kroz razne aplikacije koje mogu biti značajane u budućnosti. Trenutno nemamo drugih informacija o ovoj temi.

Primjena kriptovaluta danas

U ne tako davnoj prošlosti, najveći problem kriptovaluta bio je taj što se nisu mogle aktivno koristiti u svakidašnjim i realnim aktivnostima života. No, iako one i dalje nisu prihvaćene kao sredstvo plaćanja, postoje indikatori da stvari idu u dobrom smjeru.

Pogledajte nekoliko primjera koji pokazuju kako se sve kriptovalute danas mogu koristiti:

Kupnja zlata za Bitcoin – kada poželite prijeći s virtualnog ulaganja u stvarno ulaganje to je sada moguće

Microsoft prihvaća Bitcoin kao oblik plaćanja i kriptovalutama se mogu kupiti filmovi, muzika, aplikacije i razne druge stvari

Bitcoin i druge kriptovalute mogu se koristiti za razne vrste klađenje jer sve više online casina prihvaća kriptovalute kao način plaćanja

Sve veći broj prodavaonica prihvaća kriptovalute kao načine plaćanje za svoje proizvode i usluge, a popis tih prodavaonica može se pronaći na stranici SpendBitcoins.com

Na svojim počecima Bitcoin se susreo s raznim predrasudama i većina ljudi je sumnjala u to da će se ovom kriptovalutom išta moći platiti u budućnosti.

Danas je situacija puno drugačija, a vrijeme će pokazati pravi potencijal Bitcoina zajedno s ostalim kriptovalutama.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X