Fidelity International u Europi lansirao Bitcoin ETP s najpovoljnijim naknadama

0

Međunarodna podružnica investicijske tvrtke Fidelity International nedavno je objavila pokretanje svog prvog Bitcoin proizvoda (ETP) kojim se trguje na burzi u Europi.

Pod nazivom Fidelity Physical Bitcoin ETP (Exchange Traded Product), ovim investicijskim proizvodom bit će moguće trgovati na frankfurtskoj burzi Deutsche Börse Xetri.

Također će se naći na listi SIX Swiss platforme pod oznakom FBTC, a u idućih nekoliko tjedana bit će izlistan i na šest švicarskih burzi u narednim tjednima. FBTC će biti fizički podržan bitcoinom kojeg čuva i skladišti Fidelity Digital Assets, dok će Eurex Clearing pružati usluge poravnanja.

Londonski Fidelity International nudi investicijska rješenja raznim klijentima, uključujući središnje banke, državne fondove, velike korporacije, financijske institucije i druge te upravlja s više od 800 milijardi dolara ukupne imovine i posluje s preko 2,52 milijuna klijenata i 25 zemalja diljem Europe, Azije i Pacifika, Bliskog istoka, Kanade i Južne Amerike.

Njihov Bitcoin ETP u Europi bi mogao zabilježiti značajan interes. Prema podacima ankete s institucionalnim sudionicima, iz Fidelityja tvrde da 70% ispitanika pokazuje interes za ulaganje u digitalnu imovinu i kriptovalute.

Fidelity International također je otkrio da će tekući iznos naknade (OCF) iznositi 0,75% i da će biti “najniža na europskom tržištu”.

Christian Staub, izvršni direktor europskog odjela u Fidelity Internationalu, rekao je da blockchain tehnologija ima ogroman potencijal poboljšati i transformirati cjelokupan financijski sustav.

“Kako ova tehnologija postaje sve više prihvaćena, naši klijenti s pravom traže učinkovit način kako bi iskoristili ovaj trend. Pružanje pristupa ovoj inovativnoj klasi imovine po konkurentnoj cijeni naš je prioritet. FBTC nudi klijentima institucionalno kvalitetno rješenje za ulazak na tržište na poznat, jednostavan i siguran način”, istaknuo je Staub.

Jedan od najpovoljnijih Bitcoin ETP-ova na tržištu

Viši ETF analitičar za Bloomberg Intelligence, Eric Balchunas, za najavu Fidelity International-a kaže da je veliki razvoj u sektoru. FBTC proizvod investicijske tvrtke, istaknuo je stručnjak, bit će najpovoljniji kripto ETP na svijetu s provizijom od 0.75%.

U usporedbi s drugim kripto investicijskim proizvodima, kao što je Grayscaleov GBTC, naknada se čini poprilično isplativom. Grayscale ima naknadu za trgovanje od 2% i mnoga ograničenja za ulagače.

Fidelity International osnovan je davne 1969. godine kao međunarodna investicijska podružnica tvrtke Fidelity Investments, diva financijskih usluga sa sjedištem u Bostonu s 4,2 bilijuna imovine, a od 1980. razvio se kao neovisna tvrtka.

U godišnjem izvješću objavljenom u siječnju 2022., Fidelity grupa podijelila je neke uvide u svijet Bitcoin rudarenja te istaknula da je oporavak Bitcoin hash ratea tijekom 2021. “bio uistinu zadivljujuć”, posebno ako se uzme u obzir da je druga najveća svjetska ekonomija, Kina, po tko zna koji put zabranila Bitcoin 2021.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X