Francuska: Bitcoin na 25 000 prodajnih mjesta do 2020. godine

0

Do početka 2020. godine bit će pokrenuta podrška za plaćanje bitcoinom na preko 25 000 prodajnih mjesta diljem Francuske.

Bitcoin sustav plaćanja usvojit će 30 francuskih maloprodajnih kompanija, objavljeno je na Paris Retail Week događanju održanom od 24.-26- rujna ove godine.

Novi sustav plaćanja kriptovalutama lansira se kroz tripartitno partnerstvo između pružatelja tehnologija Global POS (Point of sale), aplikacije EasyWallet i platne platforme Easy2Play.

Kako bi ublažili moguće transakcijske komplikacije, plaćanja se obavljaju u bitcoinu (BTC), a sredstva se u trenutku prodaje automatski pretvaraju u eure.

Usluge pretvorbe trebaju pružiti dva partnera, Deskoin i Savitar, koji se trenutno prijavljuju za akreditacije pružatelja usluge digitalnih imovina prema francuskom PACTE zakonu.

Osim Decathlona, diva sportske odjeće i kozmetičkog lanca Sephore, poznati trgovci koji su se također pridružili inicijativi su Boulanger, Foot Locker, World House, Intersport, Cultura, Maisons du Monde i Norauto.

Stéphane Djiane, generalni direktor i osnivač Global POS-a, rekao je da će usluga u početku omogućiti samo plaćanje Bitcoinom, no rješenje će se na kraju otvoriti i za ostale kriptovalute.

“Ovo je važan simbolički korak u evoluciji načina plaćanja u Francuskoj. Međutim, ono što donosimo na 25.000 prodajnih mjesta je mogućnost sigurnog ulaska u svijet win-win-win transakcija.”

Grégory Hervein, suosnivač robne marke Mustaches komentirao je:

“Prihvaćanje kriptovaluta pravi je izazov za trgovce na malo. Svjesni smo javnih očekivanja i opsega poruke koju šaljemo čitavoj zajednici. Sretni smo što ovaj ekosustav možemo učiniti konkretnijim za potrošače i ući u kriptoekonomiju unutar pravnih okvira.”

Nakon bitcoina, altcoini bi mogli biti sljedeći

Potrošačima se želi omogućiti da svoje kriptovalute koriste na fizičkim maloprodajnim lokacijama u legalizanom i reguliranom okviru.

Inicijativa za cilj ima širenje usvajanja izvan trenutno procijenjenih 4 milijuna francuza koji su vlasnici kriptovaluta.

Dok je bitcoin za sada i dalje jedina kriptovaluta na karticama, Dijane je najavio da platforma u budućnosti namjerava imati i podršku za altcoine.

Također,  unatoč različitim porukama lokalnih regulatora i središnje banke, od siječnja ove godine najveća svjetska kriptovaluta može se kupiti za 50, 100 ili 250 eura u čak šest duhanskih prodavaonica diljem Pariza.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X