Usvojen zakon koji osiguravajućim društvima omogućuje ulaganje u kriptovalute

0

Nakon usvajanja novog zakona pod nazivom Pacte (Plan d’action pour la croissance et la transformation des entreprises), u Francuskoj od sada i tržište osiguranja može investirati u kriptovalute.

Nacionalna skupština Francuske 11. travnja je usvojila zakon koji je dizajniran tako da stimulira razvoj lokalnih kompanija, uključujući i preusmjeravanje ušteđevine od strane pojedinaca i tvrtki, navodi lokalna novinska agencija Les Echos. Prema Reutersu, rezultati glasovanja su bili 147 za i 50 protiv.

Ovaj zakon omogućuje osiguravajućim društvima u Francuskoj da investiraju u kriptovalute kao što je bitcoin (BTC) bez limita.

Životno osiguranje u kriptovalutama

Prema FXStreet, dvostruka odredba zakona osiguravajućim društvima omogućuje da ulažu u kriptovalute putem specijaliziranih profesionalnih fondova, a omogućit će im da police životnog osiguranja ponude u kriptovaluti. Nova mjera također će utjecati i na profesionalne kapitalne investicijske fondove.

Joël Giraud , zamjenik stranke Emmanuela Macrona, Republika u pokretu, potvrdio je ovu vijest, istaknuvši da nova kripto inicijativa “nije bila glavni cilj Pacte zakona”.

Zakon uglavnom cilja na proces privatizacije, uključujući prodaju državnog udjela u Aéroports de Paris (ADP) grupi koja upravlja Charles de Gaulle i Orly zračnim lukama, kako bi se prikupio novac za novi fond za inovacije.

U ožujku ove godine, Eric Woerth, šef Odbora za financije Nacionalne skupštine, predložio je da se zabrane anonimne kriptovalute kao što su Monero (XMR) i ZCash (ZEC).

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required


We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X