Francuski startup pokrenuo prodaju bitcoina na 5200 prodajnih mjesta

0

Francuski kripto startup Keplerk ponovno je pokrenuo uslugu prihvaćanja plaćanja u bitcoinu (BTC) na preko 5.200 prodajnih mjesta diljem Francuske od 10. listopada.

Usluga je prvi put pokrenuta u siječnju

Nakon što je suspendirao uslugu za manje od dva mjeseca nakon lansiranja u siječnju ove godine, iz Keplerka navode da će njihovi kupci moći kupiti bitcoin na automatima za kupovinu cigareta u vrijednosti od 50, 100 ili 250 eura, prenosi francuski informativni tv program BFM TV.

Prema izvještaju, plaćanje bitcoinom na svih 5.200 lokacija bit će izvedivo putem Keplerkove partnerske kompanije Bimedia, koja će osigurati terminale za plaćanje.

Kao što je ranije objavljeno, početno pokretanje usluge Keplerk u siječnju 2019. godine obuhvaćalo je samo šest prodajnih mjesta, dok su drugi mediji objavili da je u programu sudjelovalo čak 24 prodavaonica. Tada je suosnivač Keplerka, Adil Zakhar, izjavio da kompanija planira proširiti projekt na 6.500 duhanskih prodavaonica do veljače 2020. godine, unatoč izvještajima da francuska središnja banka nije podržala ovu inicijativu.

Usvajanje bitcoina bilježi nagli porast u Francuskoj

U međuvremenu, Francuska očigledno bilježi porast prihvaćanja kriptovaluta. Krajem rujna pisali smo da će preko 25.000 prodajnih mjesta od čega 30 francuskih prodavaonica, uključujući diva sportske odjeće Decathlon i kozmetičkog lanca Sephora, početi sa prihvaćanjem BTC plaćanja početkom 2020. godine.

Dana 12. rujna, francuski ministar financija Bruno Le Maire izjavio je da francuske vlasti ne planiraju oporezivati kripto-u-kripto trgovanje, već će razmotriti oporezivanje kada se kriptovalute prodaju za fiat novac.

Također, portugalska Porezna uprava pojasnila je da se u zemlji neće oporezivati kriptovalute, niti plaćanje istima.

U zastupničkom domu Sjedinjenih Država ovo je ljeto predstavljen Prijedlog zakona pod nazivom “Zakon o porezu na virtualnu vrijednost 2019.”, kojime se želi isključiti oporezivanje digitalnih valuta.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X