Genesis pozvao stručnjaka za restrukturiranje u borbi da izbjegne bankrot

0

Genesis Global Capital, kreditni ogranak kripto diva Genesis navodno je angažirao savjetnika za restrukturiranje kako bi se istražile sve moguće opcije za spas poslovanja.

Pretpostavlja se da je tvrtka angažirala investicijsku banku Moelis & Company da istraži sve mogućnosti kako bi tvrtka izbjegla najgori scenarij – stečaj.

“Svjesni smo koliko je protekli tjedan bio izazovan zbog utjecaja vijesti o FTX-u. U Genesisu smo u potpunosti usredotočeni na to da učinimo sve što možemo kako bismo služili našim klijentima i snalazili se u ovom teškom tržišnom okruženju”, stoji u Twitter objavi Genesisa.

Zanimljivo je da je Moelis & Company također bila jedna od tvrtki koje je Voyager Digital angažirao nakon što je 1. srpnja obustavio plaćanja i depozite kako bi istražio “strateške alternative”. Samo nekoliko dana kasnije, kompanije je podnijela zahtjev za bankrot.

Glasnogovornik Genesisa za Cointelegraph je rekao da “nema neposredne” planove za podnošenje zahtjeva za bankrot.

“Ne planiramo odmah pokrenuti stečaj. Cilj nam je riješiti trenutačnu situaciju konsenzusom bez potrebe za otvaranjem stečaja. Genesis nastavlja sudjelovati u konstruktivnim razgovorima s vjerovnicima”, istaknuo je glasnogovornik.

Pretpostavlja se da Genesis traži između 500 milijuna i milijardu dolara od investitora kako bi pokrio manjak koji je u konačnici proizašao iz “neviđenih tržišnih previranja” i kolapsa kripto burze FTX.

Bez dodatnih sredstava, bankrot Genesisa sve izvjesniji

Prema izvješću Bloomberga od 22. studenoga, posrnula kreditna tvrtka ima 2,8 milijardi dolara nepodmirenih zajmova u svojoj bilanci, s oko 30% zajmova, uključujući svoju matičnu tvrtku Digital Currency Group, u kombinaciji sa svojim podružnicama i kreditnom jedinicom, Genesis Global Trading.

Nedavno objavljeno pismo izvršnog direktora Digital Currency Group, Barryja Silberta, navodi da duguje 575 milijuna dolara Genesis Global Capitalu.

Od kolapsa FTX-a 11. studenog, sve su oči uprte prema Genesisu, Grayscale Investmentsu i njihovoj matičnoj tvrtki Digital Currency Group.

Iako su tijekom proteklog tjedna sve tri tvrtke nastojale umiriti strahove investitora, raste zabrinutost da bi ove kompanije mogle biti sljedeće žrtve.

U međuvremenu, najnovije pismo ulagačima od izvršnog direktora Digital Currency Group Barryja Silberta potvrdilo je investitorima da je DCG na putu ka 800 milijuna dolara prihoda u 2022. godini.

“Izdržali smo prethodnu kripto zimu i dok se ova može činiti ozbiljnijom, kolektivno ćemo izaći iz nje jači”, rekao je Silbert.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X