Goldman Sachs podržava Bitcoin futures ugovore

0

Iako se većina velikih banaka drži podalje od kriptovaluta, Goldman Sachs počet će koristiti vlastiti novac za trgovanje s klijentima kroz razne ugovore povezane s Bitcoinom.

Goldman Sachs je vrlo utjecajna i poznata banka na financijskom tržištu, a prema planovima izgleda da banka planira preuzeti rizik i postaviti poslovanje za Bitcoine što bi je učinilo i prvom bankom na Wall Streetu koja bi povukla taj potez.

Cijelu situaciju prokomentirala je i Rana Yared, rukovoditeljica poslovanje Goldmana:

Jasno nam je u što smo se upustili ovim potezom, no ja sebe ne bih opisala kao osobu koja istinski vjeruje u kriptovalute. Ne vidim scenarij u kojem ću se probuditi i reći: “Bitcoin će preuzeti svijet!” Upravo zbog toga i smatram da svaka osoba koja se i uključila na ovo tržište u sebi drži dozu opreznosti i skeptična je prema cijeloj situaciji.

Kako će se razviti ovaj projekt banke?

Banka planira početi koristiti svoja vlastita sredstva kako bi mogla trgovati za klijente kroz razne varijante ugovora koji su povezani s Bitcoinom.

Točnije razvit će proces korištenja svog kapitala za kupnju i prodaju Bitcoin futures ugovora i sve to na inicijativu svojih institucionalnih investitora.

Futures ugovori su ugovori koji su u Hrvatskoj poznati pod nazivom vrijednosnog papira “budućnosnice”, a iza tog termina krije se legalan ugovor koji omogućuje kupcima prodaju i kupnju imovine po fiksnoj cijeni u određenom vremenu u budućnosti. To znači da se trgovanje i transakcije mogu odviti u budućnosti po cijeni koja je dogovorena danas.

Iako ovaj potez ne znači direktno uplitanje banke u prodaju i kupovanje Bitcoina, ideja i cilj banke jest pronaći način na koji mogu legalno poslovati preuzimajući pritom rizik virtualnih valuta.

Prema podacima s portala The New York Times, cijelu “operaciju“ vodit će Justin Schmidt koji je ujedno i prvi Goldmanov trgovac digitalnom imovinom.

Incijativa dolazi od klijenata

Goldman je zaključio da Bitcoin nije prijevara, ali isto tako ni nema karakteristike da bude valuta. No pronašli smo se u situaciji gdje nam je određen broj klijenata rekao da ga želi “držati” i mi ćemo im to pokušati omogućiti. Rana Yared, rukovoditeljica poslovanja, Goldman Sachs

Yared je također poručila da su primili razne upite hedge fondova i raznih zaklada koje su primile donacije u virtulanim valutama, a same ne znaju kako im pristupiti ni kako se nositi s istima. Stoga će im oni pokušati pružiti alternativno rješenje kroz Bitcoin Futures ugovore.  

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X