Hrvatski blockchain startup AMPnet ide u finale u Krakow

0

Blockchain startup AMPnet, proglašen je najboljim ovogodišnjem startupom na državnom natjecanju PowerUp koje se održalo u okviru LEAP Summita.

AMPnet je integrirana platforma (softver i hardver) za vođenje energetskih zadruga i električnih opskrba. Služi kao poveznica između energetske opskrbe i korisnika. Kroz mobilne aplikacije i web platformu, omogućuje jednostavno praćenje korisnika, plaćanje računa za struju, praćenje proizvodnje i potrošnje i drugo. S druge strane, omogućuje jednostavno investiranje u obnovljive izvore energije (npr. vjetroelektrane, elektrane na biomasu itd…).

Jednostavnije rečeno, AMPnet rješava probleme s kojima se suočavaju osobe koje su dio energetskih zadruga i opskrba kako bi efikasnije i kvalitetnije mogli kontrolirati stanje elektrana, pratiti potrošnju i razvijati svoje poslovanje na jednom mjestu.

Uz to Mislav Javor, CEO iz AMPneta ističe kako je proizvod završen i kako su prvi klijenti već na vratima.

Iza projekta AMPnet stoji poduzeće AMPnet IO d.o.o., a budući da su ove godine između devet finalista na natjecanju PowerUp odnijeli titulu pobjednika dobit će priliku za predstavljanje u finalu u Krakowu 21. svibnja, gdje će se natjecati za vrijedne novčane nagrade od 50.000, 10.000 i 5.000 eura. Najboljem projektu bit će ponuđeno dodatno ulaganje u iznosu od 150.000 eura i sudjelovanje u prestižnom akceleratoru EIT InnoEnergy Highway, koji pomaže u preobrazbi startupova iz ranih faza razvoja u uspješne poslovne tvrtke.

Cijelu priču komentirao je Mislav Javor, CEO AMPnet IO d.o.o.-a:

Jako smo zadovoljni natjecanjem koji je organizirao Innoenergy zajedno s Invento Capital Partnerom. Smatramo da su svi timovi imali jako kvalitetne proizvode, ali sretni smo da se žiri uz tako jaku konkurenciju odlučio za nas. Već dvije godine razvijamo proizvod i ova pobjeda je jedan od trenutaka koji potvrđuje da smo na pravom putu.

Blockchain projekt koji je uspio bez ICO-a

Iako se na spomen blockchain projekta vrlo često u istom kontekstu spominje i financiranje putem ICO-a, ovaj projekt odlučio se na financirati na drugačiji način i tako su se pronašli u VC investicijama.

Konkretno u ovaj projekt investirao je Aeternity Ventures koji je decentralizirani inkubator za blockchain startupe i pruža priliku da projekti zasnovani na blockchainu pronađu financiranje i zažive bez upuštanja u financiranje putem ICO-a.  

Kako su iz AMPnet- a zadovoljni prilikom koju im se pružila iz Aeternity Ventures fonda možete iščitati iz sljedeće izjave:

Prilično smo zadovoljni s Aeternity Ventures kao partnerom i Aeternity kao blockchainom. Smatramo ih value added investitorima, a jako puno pomoći dobili smo od njihovog (i našeg) – Luke Sučića. Aeternity blockchain je brz i user friendly, a tooling za razvoj pametnih ugovora se polako, ali sigurno približava razini poznatijih blockchainova poput Etheruema izjavio je Mislav.

Investicijski fond Aeternity Ventures čiji je član Luka Sučić (vjerujemo već svima dobro poznato ime na hrvatskoj kripto sceni) odnedavno ima i pokrenut prvi balkanski blockchain podcast: Blockchain from the Bloc(k).

U podacastu  Ivan Brezak Brkan i Luka Sučić obrađuju najrelevantnije teme iz svijeta blockchaina, od definiranja koncepta i primjene do detaljnog osvrta na blockchain scenu u regiji, više informacija o tome možete pronaći na sljedećem linku.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X