Prvi balkanski blockchain podcast: Blockchain from the Bloc(k)

0

S ponosom predstavljamo Blockchain from the Block, prvi podcast o balkanskoj blockchain sceni, nastao u suradnji Netokracije i æternity Venturesa. Svake srijede, od veljače do kraja lipnja, u 20 epizoda, Ivan Brezak Brkan i Luka Sučić obradit će najrelevantnije teme iz svijeta blockchaina, od definiranja koncepta i primjene do detaljnog osvrta na blockchain scenu u regiji.

Polazeći od motivacije da se uloži u rast i informiranje zajednice, spoj podcasta i blockchaina tu se učinio još boljim s obzirom na to da su podcasti i dalje enigma novih medijskih formata, koja ili vam je već potpuno prirodno postala dio tjedne rutine ili ćete ju izbjegavati još niz godina. Upravo je i blockchain još jedna tema koju prati sličan disbalans u tome što o njoj šira javnost razumije, a što onaj uski krug entuzijasta zna i prakticira.

Luka Sučić koji je od prošle godine član æternity Venturesa, investicijskog fonda koji ulaže u blockchain startupe na Balkanu te pomaže njihov razvoj kroz akcelerator Starfleet i Netokracijin glavni urednik, Ivan Brezak Brkan na pristupačan i inovativan način predstavljaju kompleksne blockchain teme i probleme koje prate razvoj rješenja na ovoj tehnologiji. U trajanju od 15 do 25 minuta, Luka će uz vodstvo i pitanja Ivana moći dati odgovore na ono što mnoge laike, ali i bolje poznavatelje, još buni u vezi cijelog koncepta, njegove primjene, ali i razvoja rješenja.

Jedan od glavnih fokusa ovog podcasta je analiza trenutne blockchain scene na Balkanu, stoga je engleski jezik bio najbolji odabir kako bi podcast bio pristupačan za sve države jugoistočnog bloka Europe, a naravno i šire. Uz to će se voditeljskom dvojcu u pojedinim epizodama pridružiti i neki od poznatih stručnjaka i predstavnika blockchain startupa iz regije.

Ako uzmemo u obzir da je primjena blockchain tehnologije u regiji tek u svojim povojima, o sceni se svakako treba pričati, a zajednica informirati:

Blockchain je u potpunosti sposoban zamijeniti sve postojeće stvari koje nisu adekvatne okolnostima 21. stoljeća, posebno one koje svakodnevno iskorištavaju i ne poštuju korisnike i njihove podatke. Počevši od Facebooka, Ubera, problema kao što su trgovanje podacima i sigurnosni propusti, sve do upravnih sustava, vlade te glasovanja na izborima. Postoji toliko praktičnih načina primjene sa stvarnim utjecajem da je teško odabrati i istaknuti samo jedan.

Obavijest o novim epizodama možete dobiti pretplatom na naš ​newsletter​, a dok ih besplatno možete preuzeti i preslušati na platformi ​Transistor.fm​, ​iTunesu​, ​Spotifyju ili Android aplikaciji Stitcher​.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"
Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X