Hrvatski webshop od ukupne prodaje, 5% prima u kriptu!

0

Nakon što smo prošli tjedan objavili vijest kako craft piva BRLOG pivovare možete kupiti pomoću kriptovaluta kroz PayCek softver, kontaktirali su nas iz udruge ZEF, kako bi nas obavijestili da se kroz zadružni webshop ne prodaju samo craft pive već i ostali domaći proizvodi te da se ukupno zasad oko 5% plaćanja odvija u kriptovalutama.

ZEF se od svog početka na tržištu ugledao na inovativno poslovanje, pa su tako dodali mogućnost plaćanja kriptovalutama na svoj webshop, a svojim e-Walletom i zadružnom valutom ZEF kunom žele promovirati zadržavanje vrijednosti unutar Zadruge.

Čini se da se plaćanje kriptovalutama u Hrvatskoj sve više popularizira. Zanimljiv je smjer implementacije ovog načina plaćanja, s obzirom na to da je većina proizvoda dostupna za ovu vrstu kupnje domaće proizvodnje. Za širenje ovoga zaslužan je payment softver također hrvatske proizvodnje, a to je PayCek, zadnja inovacija jednog od najperspektivnijih hrvatskih startupova, Electrocoina

Izgleda da se ovaj način plaćanja posebno sviđa malim i srednjim poduzetnicima jer se na ovaj način promoviraju unutar kripto zajednice, a mnogima je isplatljivije od primanja kartičnog plaćanja. 

ZEF je osnovan 2014. godine od strane domaćih uzgajivača, OPG-ova, mljekara, hotelijera i trgovaca, programera, znanstvenica te ostalih koji su udružili snage i osnovali najveću zadrugu u Hrvatskoj.

ZEF webshop (pokrent 2019.-te ) je internet trgovina Zadruge za etično financiranje putem koje članovi i članice nude svoje proizvode, a na njoj možete naći sve od domaćih ekoloških prehrambenih proizvoda do ručno rađenih predmeta, ali i potrošnog materijala. ZEF članovi ubrajaju se među najinovativnije hrvatske poduzetnike, koji svojim proizvodima i uslugama mijenjaju društvo nabolje. U ekosustavu Zadruge možete naći sve od malih ekoloških OPG-ova do proizvođača robotike i svemirskih letjelica, a ZEF vam garantira da ćete odabirom bilo kojeg od naših članova dobiti pouzdanog partnera.

Iz ZEF-a poručuju:

Kriptovalute su novi oblik valuta koji se koristi na internetu, a veoma je popularan među tehnološki osviještenom populacijom, stoga je ZEF kupcima ZEF webshopa odlučio ponuditi mogućnost plaćanje proizvoda kriptovalutama. Plaćanje je pritom bez ikakvog rizika za prodavače s obzirom da ZEF webshop koristi platformu za procesing PayCek koju je razvila tvrtka Electrocoin, najveća mjenjačnica kriptovaluta u Hrvatskoj, ujedno i član ZEF-a. Funkcionira na način da korisnik plati ekvivalent vrijednosti vaše košarice u kriptovalutama, procesor PayCek pretvori tu uplatu u točan iznos kuna sukladno iznosu iz košarice, a ZEF taj iznos uplaćuje na vaš transakcijski račun, stoga je cijeli proces za Prodavače vrlo jednostavan i potpuno siguran, te nema potrebe niti za razumijevanjem načina funkcioniranja kriptovaluta, niti za posjedovanjem vlastitih kriptovaluta. Renata Kiršić, voditeljica tima za webshop

17 proizvođača, 600+ artikala i porast plaćanja kriptom

Na ZEFshopu možete pronaći trenutno 17 proizvođača koji nude više od 600 artikala.

Neki od partnera na ZEF webshopu su nabrojani ispod, a tu se mogu pronaći proizvođači nakita, led žarulja, solarnih panela pa sve do craft piva, vina i rakija. 

  • Mark 2
  • OPG Drvo Života
  • SVILA ručni rad
  • Solar Projekt
  • OPG Radić
  • Alliance
  • Živi Atelje DK
  • Organogram
  • Vinarija Florijanović
  • Energetska rješenja

Ostale partnere možete vidjeti na ZEF webshopu, a sve proizvode navedenih partnera osim klasičnim putem, možete kupiti i kriptovalutama.

Iz ZEF-a za sada bilježe pozitivan feedback kupaca i prodavatelja, a zastupljenost plaćanja kriptovalutama u ukupnom volumenu prodaje iznosi oko 5%, a očekuje se da će taj postotak rasti u budućem razdoblju, s obzirom na okolnosti poslovanja i trendova digitalizacije i beskontaktnog plaćanja koji se ubrzano događaju.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

 

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X