Ima li SegWit2x podršku Bitcoin zajednice?

0

Ryan X. Charles, osnivač Yoursa je proveo anketu kojim je htio pokazati da je SegWit2x precijenjen.

Ryan je na Twitteru pokrenuo anketu koju je ispunilo više od 4000 osoba, a rezultati su pokazali da većina ipak čvrsto stoji uz originalni Bitcoin.

84% onih koji su ispunili anketu se izjasnilo da će originalni Bitcoinov blockchain nakon forka imati i dalje ulogu pravog Bitcoina.

Teško je reći koliko su rezultati ankete na Twitteru autentični, no pokazuje da Bitcoin zajednica ne vjeruje da bi nakon forka SegWit2x mogao preuzeti ulogu postojećeg Bitcoina.

Uz njega, tu je Nick Szabo, jedan od Bitcoin pionira službeno govori protiv ovoga forka, išao je toliko daleko da je na svom Twitteru dodao simbolično NO2X uz svoje ime.

Niti jedan prijašnji Bitcoin fork nije kao ovaj

Do sada se Bitcoin već nekoliko puta forka, većina njih je povećala veličinu bloka kako bi bili skalabilniji od Bitcoina, te tako danas imamo Bitcoin XT, Bitcoin Classic, Bitcoin Unlimited. Možemo sve njih zanemariti u usporedbi s nadolazećim SegWit2x forkom.

SegWit2x prema New York Agreementu ima podršku od velikog broja igrača i kompanija u ovoj industriji, a među njima se nalaze novčanici, mjenjačnice te rudari.

Navodno je dokument potpisan između 58 kompanija u 22 države, među kojima su neke od najvećih kompanija u trenutnoj ekonomiji. Također 83% rudarske snage je pristalo na ovaj dogovor, što je najveća podrška koju je do sada bilo koji prethodni Bitcoin fork imao.

Prema rezultatima ankete zajednica ipak ne podržava fork, je li zajednica jača od kompanija koje su ugovor navodno potpisale (ako su uopće potpisale) saznat ćemo tek nakon forka.

Ako ste spremni kupiti svoj prvi Bitcoin, pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako ga najjednostavnije i najbrže kupiti.

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X