James Gorman, “Tko misli da je Bitcoin stabilna investicija laže sam sebe”

0

Izvršni direktor Morgan Stanleya izjavljuje da svatko tko misli da je Bitcoin stabilna investicija zavarava sam sebe.

U intervjuu za CNBC, James Gorman je izjavio da digitalne valute nisu sigurna investicija te nitko ne bi trebao očekivati išta drugačije.

Nešto što naraste 700% u jednoj godini, je po definiciji špekulacija. Svatko tko misli da kupuje nešto stabilno laže sam sebe. James Gorman

Napominje da bi Bitcoin mogao narasti za novih 700%, ali tako isto može se dogoditi da padne 700%.

Njegovi komentari dolaze u vrijeme dok Bitcoin doživaljava velike i intenzivne oscilacije, nakon otkazivanja SegWit2x forka. Ova vodeća digitalna valuta je po prvi puta dotaknula $7800, te odmah vikend iza toga pala na svega $5500. No Bitcoin je odmah iza toga skočio nazad na više od $7500, te se trenutno prodaje po cijeni od $7770, s ukupnom kapitalizacijom od 129 milijardi dolara.

Gorman ja dodao da je Bitcoin precijenjen i da ne zaslužuje ovoliko pozornosti koliko trenutno dobiva.

Negativni komentar od strane bankara nije ništa iznenađujuće

Ovakvi komentari od strane bankara nisu iznenađujući i često se mogu ćuti. Ovoga puta komentar nije toliko negativan kao što je bio onaj od strane direktora JPMorgana, Jamie Dimona, kada je u Rujnu izjavio da je Bitcoin prevara.

Zašto dolaze ovakvi komentari od strane bankara? Očigledno zato što se sa Bitcoinom međunarodne transakcije mogu izvršiti u puno kraćem vremenu već je to slučaj s tradicionalnim putem preko banaka.

David Johnson, direktor nove digitalne platforme Latium, čvrsto vjeruje da će kripto valute transformirati način na koji se trenutno koristi novac, te napominje da je ovo tek početak.

10 godina od danas financijski svijet će izgledati puno drugačije već što je to danas. David Johnson

Već sada financijski sektor izgleda puno drugačije nego je izgledao prije nekoliko godina, a ovo je tek početak.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog BItcoin Portala i ne propustite niti jedan članak. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Izvor: CNBC

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X