Japanci će javni prijevoz uskoro plaćati i kriptovalutama

0

Internet Initiative Japan (IIJ), kompanija za online pohranu podataka i internetske usluge otkrila je svoje planove za suradnju s tvrtkom East Japan Railway Company (JR East) na projektu koji će putnicima omogućiti plaćanje karata za željeznički prijevoz u kriptovalutama. JR East jedan je od najvećih operatera japanskog željezničkog prometa i upravlja sa šest od deset najprometnijih željezničkih postaja u zemlji.

Iz kompanije IIJ izjavili su da bi JR East mogao početi prihvaćati plaćanja u popularnim kriptovalutama kao što je Bitcoin već u lipnju ove godine.

Kompanija IIJ i JR East svojim klijentima žele omogućiti plaćanje u kriptovalutama putem japanske Suica pametne kartice za javni prijevoz, a nadaju se da će plaćanje kriptovalutama biti moguće i putem pametnog telefona. Trenutno je u opticaju oko 75 milijuna Suica kartica koje se mogu koristiti u oko 580 000 trgovina diljem zemlje.

IIJ ima snažne financijske sponzore – uključujući i JR East, kao i druge velike igrače na kripto sceni. Među njima su i japanski proizvođač potrošačke elektronike Bic Camera, koji je uveo plaćanje bitcoinom te najveća japanska banka, Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ (dio većeg financijskog carstva MUFG-a).

Također, postoji i velika mogućnost da će putnici u Japanu usluge javnog prijevoza moći platiti i stablecoinom (kriptovaluta sa stabilnom cijenom) poput MUFG Coina.

Mizuho banka, glavni suparnik MUFG banke, ovaj će mjesec početi s radom na pilot projektu na novoj IIJ-JR East platformi, dopuštajući odabranoj grupi kupaca da izvrše uplatu putem Suica kartice, uz korištenje vlastitog digitalnog tokena.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X