Jesu li Stablecoin futuresi sljedeća velika stvar na kripto sceni – Delta Exchange

0

Trgovanje kriptovalutama dosegnulo je ogroman volumen i brojke u svijetu. Kripto zajednica uvela je i upoznala javnost s terminom kriptovaluta, ali ono oko čega se u 2019.-toj kriptoburze (exchange-evi) nadmeću jest trgovanje kripto derivatima jer na tržištu ne postoji puno pružatelja te usluge.

Jedna od takvih kriptoburzi jest Delta Exchange koja je nedavno izašla u javnost s proizvodom koji će stabilizirati bitcoine i altcoinove. Ovdje se govori o Quanto futures-ima (budućnosnicama) koje se pojavljuju u obliku stablecoinova na tržištu. Stablecoin koji je Delta Exchange odabrao za svoje Quanto futurese je USDC, koji je usko vezan za američki dolar.

Podsjetimo da su tzv. stablecoinovi na tržištu prvenstveno zamišljeni da bi spriječili varijacije u cijeni, što znači da su to kriptovalute sa stabilnom cijenom, a da bi se to postiglo treba ih vezati za neku imovinu koja ima vrijednost.

Što se krije iza ideje Quanto proizvoda?

Futuresi koji su dostupni na kripto derivatnim exchange-vima proizlaze iz BTC-a i drugih kriptovaluta, no to nije uvijek povoljno za trgovce jer se njihov novac izlaže kako bi se namirila razlika u volatilnosti kripto cijena.

Međutim, ako je poravnanje izvršeno u stablecoinovima, primjerice u USDC, trgovanje kripto futures-ima postaje jednako kao što je i trgovanje vrijednosnim papirima na tradicionalnim burzama. Stoga možemo zaključiti da će futures stablecoinovi pomoći u razvoju kripto tržišta.

Trenutno, Delta Exchange nudi ugovore u kojima se mogu koristiti BTC, ETH i XRP, a sve se kotira kroz USD u USDC u kojem se na kraju ostvaruje dobit / gubitak.

Quanto Futures Trading Pairs On Delta Exchange:

BTC Quanto futures: 100x leverage; Quoted in USD & Settled & margined USDC
ETH Quanto futures: 50x leverage; Quoted in USD & Settled & margined USDC
XRP Quanto futures: 20x leverage; Quoted in USD & Settled & margined USDC

Odakle uopće Delta Exchange?

Delta Exchange omogućuje trgovanje na kripto futures ugovorima. Popularnost kripto futures ugovora naglo je porasla u proteklih 6 mjesec tako i bilježe približno 1 milijun USD u dnevnim količinama trgovanja.

Tim koji stoji iza tvrtke Delta Exchange sastoji se od uspješnih poduzetnika iz područja financija i tehnologije. Industrijski veteran profesor Bhagwan Chowdhry, koji je također savjetnik Zaklade Stellar, ujedno je i mentor tima. Stani Kulechov, istaknuta ličnost u kripto temama i izvršni direktor ETHLend-a, također je jedan od savjetnika Delta Exchange tima.

Snažan referal program

Ovo se poduzeće u velikoj mjeri oslanja na poznati word of mouth marketing te nudi poticaje svojim klijentima ukoliko preko referral programa dovedu druge klijente u sustav.
Trenutno Delta Exchange nudi svojim klijentima bonus od 25% za dovođenje novih klijenata, a uz to novi kupci dobivaju bonus od 0,01 BTC za prvi depozit. Ako vas zanima više informacija o referral programu Delta Exchange-a, možete pronaći informacije na sljedećem linku.

Što možemo zaključiti?

Hoće li stablecoin futuresi biti sljedeća velika stvar koja će se dogoditi na kripto sceni? Odgovor na to pitanje saznat će se u nadolazećem periodu no jedna je stvar u ovoj priči jasna, a to je predanost tima Delta Exchange koji gradi platformu koja na prvo mjesto stavlja trgovce. Koristeći iskustva tima koja su stekli kroz Wall Street, tim jasno vidi problem od strane trgovca te radi na izgradnji i poboljšanju značajki koje druge burze ignoriraju. Ovaj projekt prethodno je već dao opciju “čuvanja” (hold on) u USDC-u na što je javnost vrlo dobro reagirala. USDC featuresi su još jedan korak u smjeru približavanja trgovanja kripto-om tradicionalnim vrijednosnim papirima.

Da završimo priču, Delta Exchange postaje snažan i utjecajan igrač u prostoru kripto derivata i svakako treba obratiti pozornost na njegov razvoj na tržištu.

Više informacija o ovom projektu možete pronaći na službenim stranicama projekta Delta Exchange Website: https://www.delta.exchange/

Također možete ih pronaći na Twitteru, a i Telegramu gdje imaju dvije grupe: Updates & Community.

Ovo je plaćeni press release. Hrvatski Bitcoin portal nije odgovoran, direktno ili indirektno, za bilo kakve gubitke nastale s povezanosti sa sadržajem ovoga članka. Čitatelji su dužni sami istražiti detalje oko navedene kompanije prije ulaganja.

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X