Netercoin, nova prijevara koja se pojavila i na našem području

0

Počet ćemo od samog izgleda web stranice Netercoina koja ne ulijeva povjerenje u svoju vjerodostojnost i postojanost.

Dolaskom na web stranicu projekta vidite da je sve odrađeno poprilično brzinski. Prva sumnjiva stvar u ovoj priči jest to što na stranicama projekta ne postoje apsolutno nikakve informacije o tome tko stoji iza projekta i koji tim predvodi ovu ideju.

Analiza tima i rukovoditelja projekta zanima svakog tko se odluči uložiti svoj novac u neku ideju. Naravno da nas zanima tko stoji iza te ideje i želimo procijeniti dali nam je prihvatljivo kakvo iskustvo su do sada imali ti ljudi i čime su se bavili. Na ovoj stranici mi nismo uspjeli doći do podataka o tome tko su pokretači ideje.

Sljedeće pitanje koje si postavljate kada razmišljate o investiranju i ICO-ovima jest da želite proučiti Whitepaper dokument u kojem treba biti razrađena ideja projekta te poslovni plan temeljem kojeg bi trebala biti napravljena analiza tržišta te cijela ekonomska računica projekta i tokena i njihova održivost.

Na službenim stranicama Netercoina još uvijek ne postoje nikakvi dokumenti gdje bi se mogle pronaći računice i vjerodostojnost ovog priče.

Nakon što prva dva ključna koraka nedostaju, stižu na red i društvene mreže. Kako je moguće da na web stranici ne postoje nikakvi linkovi prema društvenima kanalima koji su na ovome tržištu, ali i bilo kojoj drugoj grani poslovanja danas, neizostavan dio. Na stranicama za sada ne postoji link ni na Telegram, ni na Facebook, niti na bilo koji drugi kanal gdje bi se spojili potencijalni investitori i korisnici kako bi mogli direktno komunicirati s timom i zajedno raspravljati o karakteristikama projekta.

Uz to sve na stranici ovog projekta također ne postoji vidljiva Roadmapa koja je prijeko potrebna i voditeljima projekta kako bi znali mjeriti svoje ciljeve, ali i budućim korisnicima da znaju u kojoj fazi se nalazi cjelokupni projekt te koja su postignuća u prethodnom djelu i što slijedi u budućnosti.

Nadalje projekt na svojoj web stranici nema nikakve linkove koje bi pokazali da je projekt uključen u neke ICO ratting platforme koje su podržane od strane investitora i stučnjaka koji temeljem informacija s weba daju svoju ocjenu projektu.

Iako su ovo samo osnovna pitanja koja si može postaviti svaki investitor bio on tek na početku investiranja ili se već dulje vrijeme nalazi na kripto tržištu, ovaj projekt ne drži vodu.

Bruno Škvorc, CEO Bitfallsa tvrtke koja se bavi Blockchainom na cijelu ovu priču na svojem Facebook profilu, komentirao je:

Trenutno najbrže rastuća ponzi šema u Hrvatskoj je Netercoin. Ne radi se o kriptovaluti nego o tipičnom ponzi mehanizmu u kojem se novim članovima isplaćuje kamata od upada novih. Funkcionira na identičnom principu kao i Bitconnect, o kojem ćete naći mnogo materijala ako samo malo proguglate – to je piramida koja je nedavno pala i isto tako su reklamirali nerealne dobitke i “tajni automatski traderbot koji trguje za vas za enormne profite”.

Portal rep.hr također se oglasio o cijeloj ovoj priči:

Iza Netercoina stoji tvrtka IQ Chain, a ulagače u regiji privlači i prezentacijama koje su najavljene u tvrtki Drvo-aluminij u zagrebačkoj Donjoj Dubravi, hotelu Westin u Zagrebu, hotelu Kačar u Mariboru i hotelu Art u Slavonskom Brodu. Neki od sudionika prijevare ili u manje vjerojatnom slučaju zavedenih ulagača reagirali su u komentarima ispod Škvorcove objave, pokušavajući uvjeriti ostale bez nekih uvjerljivih argumenata.

Zaključujemo da je cijela situacija oko ovog projekta sumnjiva i koliko god bili neki komentari pojedinaca koji su upleteni u ovu ideju uvjerljivi, ne postoji dovoljno relevantnih činjenica na koje bi se jedan investitor mogao osloniti u ovoj priči. Stoga mi pozivamo tim koji se “krije” da izađe u javnost s konkretnim podacima i uvjeri nas da ovaj projekt nije još jedan scam na kripto tržištu.

Za kraj vam ostavljamo i link na stranicu http://netercrypto.com/.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X