Kako je 15-godišnjak pokrenuo BTC startup

6

ErikFinman-640x360Dobro vremenski ciljana investicija od $1,000 u bitcoinima donijela je 15-godišnjem poduzetniku više od $100,000 i omogućila mu pokretanje vlastitog edukativnog startupa.

Erik Finman uzeo je $1,000 koje je dobio kao poklon od bake i investirao u bitcoin još u 2012. Nakon „čuvanja“ BTC-a godinu dana, prodao ih je za $100,000.

Finman je na kraju odlučio opet investirati svoj dobitak u Botangle.com, online video turorial servis koji omogućuje pristup studentima i učiteljima različitim resursima koji ne postoje u klasičnim učionicama. Naravno, Finman plaća svojim zaposlenicima u bitcoin valuti.

Za Mashable je rekao da uživa dijeleći „bogatstvo bitcoina“:

Uopće nemam dilemu da će Bitcoin stvoriti nezamislivu glad. On je kao Internet u ’90-ima.

Rani bitcoin supporter

Tijekom Q&A sesije koja se održala prošli mjesec na “Entrepreneur” subredditu, Finman je objasnio kako je došao do saznanja o bitcoinu:

Puno dugujem starijem bratu. On mi je rekao što je bitcoin i pomogao mi „postaviti“ 0,2 bitcoina koja mi je dao. A moja baka mi je niotkuda odlučila darovati $1,000 za Uskrs.

Nastavio je govoreći kako mu je cilj bio skupljati bitcoine kako bi imao više od brata, dodajući kako je za bitcoin prvi puta čuo 2010 godine.

Srećom po njega, Finman je svoju zalihu bitcoina prodao kada se cijena vrtjela oko $1,200 po bitcoinu.

Unatoč tome što danas poduzetnici možda neće biti u mogućnosti replicirati Finmanov uspjeh, definitivno mogu naučiti od onih koji su se pokazali odvažnima u vrijeme kada nije sve bilo kristalno.

Izvori: Coindesk 15-year-old startup success

Share.

About Author

I'm a student whose primary interests lies in IT management, Software Engineering and Internet of Things. As interest in crypto-currencies is rising fast, on start-up project "Hrvatski Bitcoin Portal" my goal is set to find and gather community and connect them in this interest field. Besides that, my focus is on all cutting edge technologies and principles that shape world of informatics.

6 Comments

  1. Sta je to “EIGHT” u “provjeri”? Ljudi dragi, prestanite se preseravati s “englestinom”.

Leave A Reply

X