Kako rudariti kripto valute bez skupe opreme?

0

Sve više ljudi se upušta u rudarenje kripto valuta, ali mnogi od nas nemaju dovoljno novca za početne troškove opreme, zato je tu alternativa – rudarenje preko clouda.

Ako želite posjedovati Bitcoin i investirati u ovaj asset, jednostavno ga kupite preko Coinbase platforme. No, ako ipak želite investirati tako da rudarite, nije potrebno da se zamarate s kupovinom i brigom oko skupe opreme, postoji alternativa, a to je rudarenje preko clouda.

Što je to rudarenje preko clouda?

Jednostavno rečeno, rudarenje kripto valuta preko clouda doslovno znači korištenje opreme za rudarenje u nekom visoko tehnološkom skladištu, opremljenom s opremom koja služi doslovno samo za rudarenje kripto valuta.

Sve što trebate da bi započeli s ovakvim načinom rudarenja je računalo i internetska veza kako bi mogli zakupiti opremu.

Koje su prednosti ovakvog načina rudarenje?

Prednosti su brojne, a svakako je glavna od njih da ne trebate kupovati opremu potrebnu za rudarenje, te mnoge druge:

  • Nije potrebno zauzimati fizički prostor za opremu
  • Neće vam se povećati troškovi električne energije
  • Ne trebate se brinuti oko prodaje opreme, ako se nekad odlučite prestati baviti rudarenjem
  • Ne trebate brinuti oko ventilacije za opremu
  • Ne trebate se brinuti oko servisiranje opreme

Koji su nedostaci?

Naravno, sa svakom alternativom postoje stvari koje predstavljaju nedostatke, pa vam donosimo nekoliko njih:

  • Nemate pod svojom potpunom kontrolom proces rudarenja
  • Smanjen profit, jer kompanija od koje unajmite opremu uzima dio profita za pokrivanje troškova
  • Postoji mogućnost hakiranja (kao što se nedavno dogodilo NiceHashu)

Tko zna, možda vam se svidi

Sve što trebate napraviti je registrirati se na neki online servis koji nudi takvu uslugu, te zakupiti računalnu snagu koja vam se čini prihvatljiva. Nakon toga vi dobivate dio profita od opreme koju ste zakupili.

Naravno, postoje mnogi scamovi i prevare u ovoj industriji pa treba biti oprezan sa servisom kojega želite koristiti. Mi smo istražili Hashflare, te se uvjerili da su legitimni, a glase kao jedan od najboljih servisa koji nudi ovu uslugu.

Ako želite isprobati i vidjeti kako to sve funkcionira, pogledajte naš vodič za online servis Hashflare te se upustite u ovaj način pasivne zarade.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X