Kineska zabrana je ipak samo privremena?

2

Novinski natpisi prepuni su Kine i zabrane kojom je ograničila trgovanje kriptovalutama na svojem području.

Međutim, tijekom intervjua s Hu Bing koji je član Kineskog Instituta za financije i bankarstvo, izjavio je kako je zabrana vlade za ICO ipak samo privremena.

Budući da je Institut za financije i bankarstvo usko povezan s Državnim vijećem Kine ova vijest zvuči kao veliko olakšanje za mnoga poduzeća koja su svoje poslovanje smjestila u Kinu.

Kakogod, izjava samo privremena zabrana za trgovanje ICO-ima pogodila je tržište Bitcoina te još uvijek nema službene potvrde da je ova izjava Hu Binga točna.

Bing u svojem intervjuu tvrdi da se zabrana i trgovanje ICO-ima dogodilo privremeno dok se ne postave zakonski okviri unutar države koji će regulirati ovo tržište.

Uz to Bing je naglasio da Kina i sva javnost treba shvatiti kako vlada nije “zabranila” trgovanje ICO-ima već je “pauzirala” trgovinu te je njezina namjera srediti regulativne procese.

Što zapravo znači srediti regulativnosti?

Ukoliko se vlada odluči legalizirati tržište ICO-ima, postoji velika vjerojatnost da će to napravit po uzoru na BitLicense program of New York State Department of Financial Services (NYSDF), kojim se zahtijeva od poduzeća da dobiju licencu države kojom se potvrđuje da doprinose dobrobiti ljudi na tom području.

Posljedice rada NYSDF

Nakon što je NYSDF krenuo s provođenjem ove politike u New York-u s ciljem sprječavanja pranja novca, mnogi startup-ovi su napustili državu. Među njima se pronašla i velika tvrtka ShapeShifta koja glasi kao jedna od najčešće korištenih poduzeća u sklopu razmjene kriptovaluta.

S druge strane, ne odlaze sve poduzeća pa su tako Coinbase i Bitstamp odlučili nastaviti svoje poslovanje upravo u New York-u i potrošili tako preko $100 000 na dobivanje licence od NYSDF.

Ako Kina nastavi sa svojom zabranom, poduzeća koja su pronašla utočište u Kini jednostavno će preseliti svoje poslovanje u Hong Kong, Singapur ili Japan, a zabrana će najviše naštetiti upravo Kineskom blockchain sektoru. Stoga interesi vlade u kojoj pokazuju namjeru da se trgovina ICO-ima nastavlja u bliskoj budućnosti bit će na zadovoljstvo svih strana.

Još nemaš Bitcoine? Što čekaš? Kreni već danas!

Izvor: cointelegraph.com

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

2 Comments

  1. Pingback: Bitcoin upada u Medvjeđe tržište - Hrvatski Bitcoin Portal

  2. Pingback: Bitcoinima od plaćanje kave do kupovine nekretnina? - Hrvatski Bitcoin Portal

Leave A Reply

X