Posljedice Kineske zabrane trgovanja kriptovalutama

1

Prema izvještajima s Yicai, Kineske agencije za financije vijesti  upućuju kako Bitocoini, ICO i sve ostale kriptovalute nisu poželjne na ovom tržištu jer je vlada odlučila regulirati ovu ekonomiju na svojem području.

Što se podrazumijeva pod regulacijom?

Trgovanje kriptovalutama u Kini od ponedjeljka je ilegalno što za sobom povlači probleme poslovanja tvrtki koje su se odlučile ući u poslovanje kriptovalutama. Kako bi poduzeća u Kini trgovala u skladu s propisima vlade trebaju vratiti novac investitorima koji su uložili Bitcoine u njihovo poslovanje.

Neka poduzeća oglušila su se na ovu objavu te posluju ilegalno iako iz vlade ne pokazuju nikakve indicije da će se ova regulacija povući.

Reakcije tržišta

Izuzetno brza i velika prodaja dogodila se Ethereumu (preko 15% u tjedan dana). Bitcoin također gubi na vrijednosti, dok je vrijednost NEO pala za čak 30%.

 

Kretanje vrijednosti NEO Izvor: coingecko.com

Po uzoru na Kinu i druge zemlje su pokrenule raspravu o regulaciji tržišta kriptovaluta.  Južna Koreja pokazala je namjeru da regulira tržište kriptovalute te pokazala indicije na zabranu trgovanja poput Kine.

Ove vijesti dovode u pitanje stabilnost i vrijednost kriptovaluta jer im je za isto potrebna potpora i odobrenje država koje ih reguliraju.

Izvor: cointelegraph.com

Share.

About Author

Student of Economics at Faculty of Organization and Informatics. Interested in Marketing and Social Media, but also in stock exchange and Bitcoin. Currently working as project manager at Async Labs.