Posljedice Kineske zabrane trgovanja kriptovalutama

3

Prema izvještajima s Yicai, Kineske agencije za financije vijesti  upućuju kako Bitocoini, ICO i sve ostale kriptovalute nisu poželjne na ovom tržištu jer je vlada odlučila regulirati ovu ekonomiju na svojem području.

Što se podrazumijeva pod regulacijom?

Trgovanje kriptovalutama u Kini od ponedjeljka je ilegalno što za sobom povlači probleme poslovanja tvrtki koje su se odlučile ući u poslovanje kriptovalutama. Kako bi poduzeća u Kini trgovala u skladu s propisima vlade trebaju vratiti novac investitorima koji su uložili Bitcoine u njihovo poslovanje.

Neka poduzeća oglušila su se na ovu objavu te posluju ilegalno iako iz vlade ne pokazuju nikakve indicije da će se ova regulacija povući.

Reakcije tržišta

Izuzetno brza i velika prodaja dogodila se Ethereumu (preko 15% u tjedan dana). Bitcoin također gubi na vrijednosti, dok je vrijednost NEO pala za čak 30%.

 

Kretanje vrijednosti NEO Izvor: coingecko.com

Po uzoru na Kinu i druge zemlje su pokrenule raspravu o regulaciji tržišta kriptovaluta.  Južna Koreja pokazala je namjeru da regulira tržište kriptovalute te pokazala indicije na zabranu trgovanja poput Kine.

Ove vijesti dovode u pitanje stabilnost i vrijednost kriptovaluta jer im je za isto potrebna potpora i odobrenje država koje ih reguliraju.

Izvor: cointelegraph.com

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

3 Comments

  1. Pingback: Zeleno svjetlo Kanade za trgovinu kriptovalutama - Hrvatski Bitcoin Portal

  2. Pingback: Kineska zabrana je ipak samo privremena? - Hrvatski Bitcoin Portal

  3. Pingback: Bitcoin upada u Medvjeđe tržište - Hrvatski Bitcoin Portal

Leave A Reply

X