Zeleno svjetlo Kanade za trgovinu kriptovalutama

0

Nedavne objave upoznale su nas s regulacijom Kine koja je odlučila zabraniti trgovanje kriptovalutama te su se mnogi ICO-i suočili s velikim problemima s obzirom na to da su sada postali ilegalni.

Međutim nisu svi protiv, tako je Kanada odlučila pokazati potporu digitalnim valutama kroz nove regulacije koje je donijela.

Quebec’s Autorite des Marches Financiers (AMF), u prijevodu Kanadska vlada izjavila je kako je trgovina ICO-ima i ostalim digitalnim valutama sigurnosno ulaganje.

S obzirom na nedavna događanja u Kini, ova potpora iz Kanade stiže u ključnom trenutku kako bi se vrijednost kriptovaluta stabilizirala.

U znak podrške, Kanadska vlada (AMF) priopćila je kako je trgovina koju provode društveno odgovorna poduzeća u sklopu Impak Finance biti sigurna.

Imapk Finance je udruženje koje povezuje investitore i štediše s poduzetnicima i startup-ovima čije ideje i poslovanje je društveno odgovorno i mogu biti ključne za razvoj Kanadskog tržišta, ali i tržišta u svijetu.

Za Impak Finance, Kanadska vlada također je odlučila popustiti u opterećenjima koja su vezana za sigurnost trgovine, sve s ciljem podržavanja kriptovaluta. Prema izjavi financijskog direktora AMF, Patrick Theoret ovaj potez je testiranje koje će pokazati kako će reagirati investitori nakon što im se pruži ovo olakšanje.

Nakon što je Kanadska vlada iskazala interes za podršku, oglasio se i direktor Impak Finance, Paul Allard koji je izjavio kako je ovo veliki korak za digitalne valute i investitore te da će se rezultati vidjeti uskoro.
Izvor: cointelegraph.com

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X