Koje države SAD-a su najzainteresiranije za Bitcoin i Ethereum?

0

U izvješću koje je podijelio CoinGecko, internetski korisnici iz Kalifornije činili su nevjerojatnih 43% svih pretraživanja za pojmove Bitcoin i Ethereum u Americi. To je unatoč tome što cjelokupno stanovništvo te države čini samo 11,9% stanovništva SAD-a.

Bobby Ong, COO i suosnivač CoinGecka rekao je da nije “iznenađujuće” da je Kalifornija preuzela krunu u interesu za “velike” kriptovalute, s obzirom na njezino mjesto kao “veliko tehnološko središte”. Kalifornija je također dom Silicijske doline jednog od najvećih tehnoloških i inovacijskih središta na svijetu.

Među najvećim tvrtkama u Silicijskoj dolini koje su uložile u aplikacije temeljene na blockchainu i kripto startupe su Apple, Google, Meta, PayPal i Wells Fargo.

Centralizirana burza Coinbase bila je jedna od prvih velikih kripto kompanija sa sjedištem u Kaliforniji, iako danas više nema sjedište tamo. Graph, Helium, MakerDAO i dYdX neki su od najnovijih Web3 projekata prisutnih u “Golden Stateu”.

Mnoga prestižna sveučilišta s odličnim inženjerskim i tehnološkim odjelima također se nalaze u Kaliforniji, poput Sveučilišta Stanford, Kalifornijskog instituta za tehnologiju i Kalifornijskog sveučilišta Berkeley.

CoinGecko je također primijetio da druge države s velikim interesom za dvije najveće kriptovalute uključuju Illinois, New York, Floridu i Washington, a slijede ih Pennsylvania, Texas, Virginia, Georgia i Arizona.

Čini se da je u prvih 20 država većina web pretraživanja usmjerena prema Bitcoin, no podaci su otkrili da su četiri određene države zabilježile više pretraživanja za Ethereum.

“Ono što je posebno značajno je interes Kolorada, Wisconsina, New Jerseyja i Floride za Ethereum umjesto Bitcoina”, objasnio je Ong.

Podaci su prikupljeni između svibnja. 2. do 21. kolovoza 2022. i prikupljeni su samo podaci o web prometu iz SAD-a. Podaci su indeksirani na ljestvici od 0 do 100, pri čemu 100 predstavlja najvišu točku web prometa (Kalifornija) u odnosu na druge države.

Podaci dolaze nakon što je nedavna anketa Study.com otkrila da više od 64% roditelja i maturanata koji žive u SAD-u i koji dovoljno razumiju blockchain tehnologiju žele da se kriptovalute podučavaju u školskim učionicama.

Na globalnoj razini, SAD je podijelio prvo mjesto s Njemačkom kada je riječ o regulaciji i zakonodavstvu koje je povoljno za kripto, nadmašivši Singapur, Australiju i Švicarsku, prema agregatoru kripto podataka Coincub.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X