Korisnici Instagrama i Facebooka diljem SAD-a sada mogu dijeliti NFT-ove

0

Od 01. listopada svi korisnici Facebooka i Instagrama diljem SAD-a sada mogu povezati svoje digitalne novčanike i dijeliti NFT-ove ili digitalne kolekcionarske predmete. Podrška za NFT-ove bit će dostupna svim korisnicima na Instagramu u 100 zemalja diljem Azije i Pacifika, Afrike, Bliskog istoka i Amerike, u kojima je značajka podržana.

S više od 2,9 milijardi korisnika Facebooka i 1,4 milijarde korisnika Instagrama, novo ažuriranje proširit će doseg Meta NFT značajki.

Meta je NFT značajke uvodila na svojim platformama u svibnju ove godine, počevši s Instagramom, a zatim je dodala podršku za Facebook u lipnju. U oba slučaja tvrtka je započela s ograničenim brojem korisnika.

Meta proširuje pristup NFT-ovima

U kolovozu je kompanija najavila značajku unakrsnog objavljivanja koja korisnicima omogućuje da objavljuju NFT kolekcionarske predmete na svojim Facebook i Instagram računima. Prema Meti, značajka je pokazala “interoperabilnost” NFT imovine koja se može priključiti na različite platforme.

Značajka trenutno podržava kolekcionarske predmete na tri blockchaina: Ethereum, Flow i Polygon, a uskoro stiže i podrška za Solanu.

Značajka je dostupna na kartici “digitalni kolekcionarski predmeti” koja se nalazi u postavkama u obje mobilne aplikacije.

NFT je blockchain token koji predstavlja vlasništvo nad jedinstvenom digitalnom stavkom. Neki od popularnih slučajeva upotrebe uključuju digitalna umjetnička djela i kolekcionarske predmete, kao i predmete interaktivnih videoigara. NFT tržište donijelo je oko 25 milijardi dolara u volumenu trgovanja tijekom 2021. godine.

Taj se zamah nastavio velikom brzinom u prvim mjesecima 2022. godine, ali NFT tržište znatno je izgubilo na snazi ​​otkako je u svibnju započeo krah šireg kripto tržišta. Cjelokupni volumen prodaje značajno je smanjen, dok su cijene za mnoge od najboljih NFT kolekcija drastično pale.

Unatoč tome, to nije u potpunosti zaustavilo prodaju. Umjetnik Tyler Hobbs ovaj je tjedan prodao NFT-ove u vrijednosti od gotovo 17 milijuna dolara, dok je jedan CryptoPunks NFT prodan za 4,5 milijuna dolara.

Izvršni direktor kompanije, Mark Zuckerberg, izjavio je da prihod kompanije „stagnira ili čak blago opada“ po prvi put u 18 godina postojanja te je dodao da se nada da će ekonomija biti stabilnija.

Iako omogućavanje digitalnih kolekcionarskih predmeta nije prvi korak kompanije Meta u Web3 smjeru, kompanija se nada većem uspjehu u odnosu na prethodne pokušaje – već je napustila Diem stablecoin, a njihov Horizon Worlds Metaverse imao je puno kritika. Godinu dana nakon ulaska ove kompanije u Web3 prostor i sa vrlo malo napretka, Zuckerberg se nada pobjedi koju će možda donijeti NFT-ovi.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X