Koristi potrošača u Bitcoinu

0

Iz dana u dan javnosti postaje jasnije da je bitcoin vrlo učinkovit način trgovanja i zbog toga ga sve više trgovaca dozvoljava kao način plaćanja. Pitanje je koje su koristi potrošača u svijetu digitalnih valuta osim rudarenja, investicija i špekulacija.

Većina koja je tek ponešto čula o Bitcoinu će vam reći kako je to dio jedne velike prevare i kako je izuzetno nestabilan. To je vrlo opasna predrasuda, koja je obično popraćena neznanjem.

Iako je bitcoin trenutno nestabilan i postoje vidljivi rizici povezani s njim, postoje i velike prednosti korištenja koje će se povećavati kako će znanje o njemu rasti. Osnovne stvari koje bi trebali uzeti u obzir su smanjenje troškova, privatnost i jednostavnost uporabe.

Smanjenje troškova

save-money1Smanjenje troškova će vjerojatno biti od najvećeg interesa svim korisnicima. Trgovci više neće morati plaćati brojne trošarine koje se nameću tijekom nacionalnih i internacionalnih transakcija prilikom korištenja različitih načina plaćanja.

Na primjer, prilikom plaćanja iznosa manjeg od $10, trošarina može iznositi i do $1.

Brojni veliki trgovci već prelaze na bitcoin način plaćanja i nude brojne kupone i popuste do 25% vrijednosti artikla ukoliko plaćate njime. Iako su takvi potezi kratkog vijeka, to pokazuje da su trgovci spremni ponuditi više zbog toga što i sami time profitiraju više.

Kroz vrijeme, potrošači će shvatiti da bitcoin za razliku od kreditnih kartica ne prisiljava trgovce da podignu cijene samo kako bi korisnici ostvarili popuste prilikom korištenja.

Privatnost

Privatnost je uvijek svima na umu, pogotovo kada se radi o ostavljanju privatnih podataka nepoznatim trgovcima. Trgovci su tada u posjedu gotovo svega što je potrebno kako bi ukrali Vaš digitalni identitet.

digital-privacy-revolution-pan_6976

Pojavom token tehnika banke su se ogradile od takvih stvari. Međutim, token nije 100% siguran i nitko Vam ne garantira privatnost korištenjem istih.

Kada koristite bitcoin kako bi kupili nešto online, jedina informacija koju dijelite je javni ključ i količina novca koja će biti isplaćena trgovcu. Ne postoje nikakve informacije koje bi Vas stavile u riskantnu situaciju. Morali bi Vam biti oduzeti i javni i privatni ključ kako bi bili opljačkani. Za korisnike koji cijene privatnost će to biti vrlo privlačno.

Jednostavnost uporabe

Svi koji su do sada koristili bitcoin znaju da je korištenje jednostavno. Postupak plaćanja korištenjem gotovo svih vrsta novčanika je vrlo jednostavan. On eliminira brojne korake u kojima morate verificirati Vaš identitet i potvrditi isplatu.

 

Svaki korisnik će vjerojatno drugačije ocijeniti ove tri ključne prednosti i ne može se predvidjeti što će pojedincu biti važno. Kao i svaki servis u razvoju, Bitcoin još nije prepoznat i njegove prednosti nisu cijenjene. S vremenom, kada se tehnologija još više unaprijedi i kada se više ljudi uključi u sam sustav, mogućnosti će biti neograničene.

Ukoliko želite saznati više o samom mehanizmu bitcoina i kako se uključiti, preporučamo da pročitate naše vodiče:   Bitcoin   i   Kako početi

 

Source:

Bitcoin info CoinDesk

Easey pic

Digital privacy pic

Saving money pic

Share.

About Author

I'm a student whose primary interests lies in IT management, Software Engineering and Internet of Things. As interest in crypto-currencies is rising fast, on start-up project "Hrvatski Bitcoin Portal" my goal is set to find and gather community and connect them in this interest field. Besides that, my focus is on all cutting edge technologies and principles that shape world of informatics.

Leave A Reply

X