Kripto projekt dosegao 20 milijuna mjesečnih korisnika

0

Brave browser nedavno je postigao veliku prekretnicu: 20 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika, u odnosu na 8,7 milijuna u isto vrijeme prošle godine. Broj aktivnih dnevnih korisnika povećao se sličnom brzinom, s 3 na 7 milijuna.

Što je Brave browser i po čemu se razlikuje od ostalih?

O Brave browseru smo zadnji put pisali 2018te godine kada je dosegao 3 milijuna mjesečnih korisnika. Ovo je jedan od kripto projekata koji imaju funkcionalan proizvod. Misija ovog projekta je pružanje privatnog, sigurnog i brzog surfanja internetom. Uz poboljšanje iskustva krajnjim korisnicima, Brave se također okreće pomaganju onima koji stvaraju sadržaj za druge (Youtuberi, blogeri, vlasnici web stranica…). Njihov ekosustav bazira se na nagradnom sistemu koji se odvija preko Basic Attention Tokena (BAT). 

Izvor: Brave

Trenutno na platformi postoji gotovo 1 milijun provjerenih kreatora sadržaja usporedno s 300.000 prošle godine. Mnogi korisnici odluče donirati neke ili sve tokene koje zarade korištenjem platforme kreatorima sadržaja na webu. Korisnici su isplatili 26 milijuna BAT tokena autorima sadržaja od početka projekta.

Brave je izgrađen na Chromiumu, istoj softverskoj bazi koja pokreće Googleove preglednike Chrome i Microsoft Edge. To znači da proširenja za Chrome rade i u Brave browseru, pomažući ukloniti prepreke za usvajanje ovog browsera. Međutim, Brave tvrdi da svojim korisnicima nudi puno bolju privatnost od rivala. Tvrtka je također pozvala vlasti da poduzmu mjere protiv raznih tehnoloških divova za koje Brave vjeruje da zloupotrebljavaju njihovu moć na štetu korisnika.

Hoće li Brave postati konkurencija Chrome-u kroz nekoliko godina?

Brave se predstavlja kao subverzija “nadzornog kapitalizma”, koji se odnosi na prodaju osobnih podataka trećoj strani. Ovo je jedan od prvih koraka decentralizacije pretraživanja na internetu. Brave je, međutim, nekoliko puta razočarao svoje korisnike na dugom putu do monetizacije. Preusmjerio je korisnike koji traže kripto burze na refferal linkove i, u jednom trenutku, osnovao donatorske fondove za influencere bez da im je to rekao.

Ako stavimo ovo na stranu, Braveova ideja očito hvata maha, a tvrtka svaki mjesec ima sve bolje rezultate. Tvrdi da je prosječna stopa klikanja za kampanju Brave oglasa 9%, daleko iznad prosjeka u industriji od 2%, te da korisnici pogledaju preko 2 milijarde oglasa svaki mjesec.

No, Brave je još uvijek “mali” browser i ne registrira se ni na jednoj ljestvici globalnih udjela na tržištu browsera. Chrome, za razliku od toga, ima 66,12% udjela u pregledniku po Statcounteru. 

Što mislite o Brave browseru, koristite li ga ili samo hodlate BAT tokene?

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X