Kripto tržište prešlo iz “ekstremne pohlepe” u “ekstremni strah” u mjesec dana

0

Cijena Bitcoina pala je ispod 40.000 dolara prvi put u šest tjedana.

Do korekcije je došlo blizu kraja dana 21. rujna, pri čemu su cijene Bitcoina pale 16% sa gotovo 47.300 dolara na početku dana. Tada je cijena dosegla lokalno najniže nivoe od 39.650 dolara pred kraj dana. Cijeli cjenovni pokret iznosi 25% s Bitcoinovih lokalnih maksimuma iznad 50.000 dolara koje je dosegnuo 7. rujna.

Međutim, do korekcije je došlo nakon što je Bitcoin narastao za više od 80% otkako je 20. srpnja dosegao 29.300 dolara, a zatim krenuo prema najvišim vrijednostima početkom rujna. Bitcoin se od tada oporavio te trenutno trguje oko cijene od 42.000 dolara.

Bitcoin nije bio jedini koji je pretrpio nagli pad cijena 21. rujna, pri čemu je 29 od 30 najvećih kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji pretrpjelo 24-satnu korekciju prema CoinGecku.

Promjena sentimenta tržišta?

Prema kripto pokazatelju Fear & Greed Index, bearish sentiment zavladao je tržištem. Trenutno prevladava osjećaj “ekstremnog straha” na cijelom tržištu. Prije samo mjesec dana metrika je označavala “ekstremnu pohlepu“. Neki od kripto analitičara uhvatili su se toga da slijede apokaliptična događanja na tržištu. Jedan od njih je “Mr. Whale” koji je svojim 300.000 sljedbenika na Twitteru objavio da je „bear market tu ”.

Oglasio se i Peter Schiff, predviđajući da će rast altcoina uskoro “nadjačati potražnju” sve dok “kripto bubble ne pukne”, dok Bitfinexed vjeruje da će kreditni problemi kineskog nekretninskog konglomerata Evergrande ugroziti Tetherove rezerve i šire kripto tržište.

Do pada cijena došlo je i nakon što je predsjednik SEC -a Gary Gensler usporedio stablecoine s poker žetonima i pozvao na pooštravanje regulacije kripto sektora. Međutim, velik dio crypto twitter zajednice izvještava o masovnoj kupnji “dipa” kao odgovor na korekciju, a neki analitičari tvrde da je Bitcoin spreman za oporavak ako se cijene održe iznad lokalne support razine.

Ključne razine za Bitcoin i Ethereum

Izvršni direktor tvrtke Galaxy Digital Mike Novogratz pojavio se na CNBC-u kako bi rekao da se neće osjećati “nervozno” osim ako Bitcoin ne uspije održati cijenu iznad 40.000 dolara, a Ether padne ispod 2.800 dolara. “Sve dok te [razine cijena]postoje, mislim da je tržište u dobrom stanju”, dodao je.

Novogratz nije jedini koji gleda na razinu od otprilike 40.000 dolara kao kritičnu support zonu, a popularni analitičar William Clemente III nedavno je ustvrdio da Bitcoin vjerojatno neće pasti ispod 39.000 dolara zbog svoje oskudnosti na kripto burzama.

Kako idemo prema četvrtom kvartalu, kripto influencer Lark Davis primjećuje da je u posljednjem kvartalu 2013. i 2017. (posljednji bull ciklusi) došlo do rasta većeg od 300%. Također nagađa moguće odobrenje Bitcoin ETF-a u SAD-u, a to bi moglo potaknuti znatan rast cijena.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X