Kripto zajednica se udružuje u tužbi protiv Googlea, Facebooka i Twittera

0

Organizacije iz nekoliko različitih zemalja udružuju snage i kreću u pokretanje zajedničke tužbe protiv zabrane oglašavanja kriptovaluta na društvenim mrežama.

Tijekom posljednjih mjeseci, društvene mreže Facebook, Google, Twitter, LinkedIn i ostali krenuli su zabranu oglasa povezanih s kriptovalutama.

Facebook je pokrenuo ovaj potez u siječnju, dok je nedugo zatim i Google najavio sličan potez, a potom i sve ostale mreže poput Twittera i LinkedIna počinju pratiti ovaj trend i najavljuju zabrane i na svojim kanalima.

Ova poduzeća tvrde da to rade iz razloga da zaštite potrošače od mogućih prijevara te da zbog neuređenosti kripto tržišta osjećaju potrebu reagirati, ali ovog puta kripto zajednica se udružuje i sprema tužbu protiv tih kompanija.

Složnost zemalja u podršci kripto tržišta

Organizacije iz nekoliko različitih zemalja udružuju snage i kreću u pokretanje zajedničke tužbe protiv zabrane oglašavanja kriptovaluta na društvenim mrežama. 

Cijela ideja pokrenuta je od strane Južne Koreje, Kine i Rusije tijekom održavanja konferencije u Moskvi na kojoj su organizacije Cryptocurrency and Blockchain Association (RACIB) iz Rusije, Korea Venture Business Association (KOVA) iz Južne Koreje i Chinese Association of Cryptocurrency Investors (LBTC) iz Kine  osnovale udruženje Eurasian Blockchain Association (EBA).

EBA će biti zadužena za  zastupanje njihovih interesa na međunarodnoj razini, a ovaj potez već je počeo dobivati podršku i u nekoliko drugih zemalja pa se do sada na popisu uz zemlje koje su osnovale EBA nalaze i Švicarska,  Kazahstan i Armenija.

Ovdje se radi o uvođenju restrikcija kojima se ograničava sloboda informiranja javnosti direktnim iskorištavanjem svojih monopolskih pozicija. Ako to dozvolimo uskoro bi nas mogle dočekati rasne, vjerske i druge diskriminacije na tržištu. Yuri Pripachkin predsjednik RACIB-a

Zajednička tužba protiv zabrane oglašavanja kriptovaluta na društvenim mrežama podnijeti će se već u svibnju 2018. na sudu u New Yorku.

Složnost kripto zajednice potvrđuje i novo organizirani fond u Luxemburgu koji s namjerom da podrži ovu inicijaciju želi pokriti pravne troškove ove tužbe pa će se kroz dobrovoljne donacije u kriptovalutama platiti odvjetnici i svi ostali popratni troškovi.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X