Kriptovalute se trebaju priznati kao financijski instrumenti!

1

Ukrajinska Nacionalna komisija za vrijednosne papire razmatra priznavanja kriptovaluta kao financijskih instrumenata zbog njihovog značajnog doprinosa ekonomiji u posljednjih nekoliko godina.

Timur Khromaev, ukrajinski predsjednik Nacionalne komisije za vrijednosne papire i burze (SSMCS) rekao je u svom Facebook postu sljedeće:

Kriptovalute dokazuju svoju važnost i značajnost u posljednjih nekoliko godina i dovele su do toga da kriptotržište postaje važan dio ekonomije i financijskih odnosa. Upravo zbog toga je važno da Vlada reagira i prepozna njihovu važnost i doprinos te ih treba prihvatiti jer se ne možemo praviti da ih nema, kada su tu.

Uz to je Khromaev predložio i sugerirao da se kripto imovina i svi poslovni procesi koji su vezani uz njih počnu razmatrati kao legalni te da se regulacijama treba osvrnuti na izuzetnu dinamičnost ovog sustava.

Khromaev je istaknuo da se za početak regulacije trebaju napraviti na nacionalnoj razini jer je još dalek put do toga da se pojave, a kasnije i primjene internacionalni standardi za ovo tržište.

Kako se Ukrajina nosi s kriptovalutama?

Svaka država danas treba se fokusirati na Blockchain i kriptovalute i urediti ih regulacijama kako bi se mogao doživjeti puni sjaj ovog tržišta.

Ukrajina se kao i sve ostale države, prilagođava tržištu kako može pa je tako i njihova središnja banka imala nekoliko faza (ne)prihvaćanja kriptovaluta:

11.08.2017.- U različitim zemljama, Bitcoin se definira na drugačije načine od toga da je on virtualni novac, surogat  i zamjena pravom novcu, nematerijalna vrijednost, virtualno dobro i mnoge druge definicije no u Ukrajini ne postoji službena potpora nijedne od navedenih definicija.

06.11.2017.- S ciljem da stvorimo mehanizam koji će stimulirati i privući tržište kriptovaluta u Ukrajini, razmatramo prijedlog u kojem bi se transakcije kriptovalutama i dobit koja se zaradi izuzeli iz oporezivanja.

12.01.2017.- Razmatramo predstavljanje digitalne verzije naše nacionalne valute hryvnia koja se za sada ne bi vezala uz Blockchain.

U svakoj državi, situacija s kripto tržištem je drugačija i predstavlja izazov, a mi bismo voljeli vidjeti samo malo inicijative u Hrvatskoj pa da zajedno krenemo u “vlak” s Blockchainom.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

1 Comment

Leave A Reply

X