Lažni ChatGPT tokeni preplavili tržište

0

Na tržištu se u proteklih nekoliko tjedana pojavilo na stotine tokena povezanih s ChatGPT-om, popularnim chatbotom umjetne inteligencije. Iako ti tokeni nisu službeno nisu vezani uz ChatGPT, prevaranti pokušavaju profitirati na trenutnom interesu za ovaj AI alat.

Najnovija prijevara uključuje puštanje lažnih tokena s imenom chatbota, a do sada je izdano preko 170 takvih tokena na različitim blockchainovima. Od toga su 132 ChatGPT tokena izdana na BNB lancu, 25 na Ethereumu i 10 na drugim lancima blokova, uključujući Solanu, Arbitrum, OKChain i Cronos.

Unatoč tome što je većina tokena lažna, neki od njih imaju jaku likvidnost i visok volumen trgovanja, što sugerira da postoje ljudi koji su spremni riskirati i ipak kupiti ove lažne tokene.

ChatGPT tokeni stigli na DeFi tržišta

“Peckshield je otkrio desetke novonastalih #BingChatGPT tokena, od kojih tri izgledaju kao #honeypots, a 2 imaju visok porez na prodaju”, objavila je tvrtka za sigurnost blockchaina Peckshield.

Honeypots su pametni ugovori koji se pretvaraju da propuštaju svoja sredstva nasumičnom korisniku, pod uvjetom da mu taj korisnik pošalje dodatna sredstva. Porez na promet odnosi se na iznos novca koji je zlonamjernim pametnim ugovorom uzet kada se povezani token proda (obično iznosi veći od 50%).

Korisnik koji proda token u vrijednosti od 200 USD dobiva samo 100 USD u vrijednosti, a ostatak će biti plaćen programeru pametnog ugovora kao porez.

Prema podacima DEXToolsa, postoji više od 170 tokena s oznakom ChatGPT izdanih na decentraliziranim burzama kao što su Uniswap i PancakeSwap. Najpopularniji ima tržišnu kapitalizaciju od preko 250 milijuna dolara, s više od 300 jedinstvenih vlasnika i 600 000 dolara likvidnosti, a izdaje se na Ethereumu. Zasebna BNB Chain verzija ima 246.000 USD likvidnosti i tržišnu kapitalizaciju od 24 milijuna USD.

Elon Musk poziva na gašenje AI-ja

Microsoft je nedavno integrirao OpenAI chatbot tehnologiju u svoju tražilicu Bing, kako bi se poboljšala njegova sposobnost da odgovori na upite korisnika. No, neki su skeptični oko ove tvrdnje.

Elon Musk je, primjerice, izjavio da Microsoftov Bing AI temeljen na ChatGPT-u nije siguran i da bi ga trebalo ugasiti. Istaknuo je da se sustav “ponaša psihotično” i laže korisnicima.

Obujam trgovine tim lažnim tokenima i, u nekim slučajevima prijevarama, dokaz je da je fantazija o kripto klađenju još uvijek živa i napreduje.

Stvaranje novog coina ne iziskuje puno napora. Trendovi još uvijek nadahnjuju ​​kreiranje novih proizvoda. Primjerice, Will Smith Inu lansiran je kada je Will Smith Oscar napao Chrisa Rocka na dodjeli Oscara. Jedan od najvećih GameFi skandala dogodio se u jesen 2021. godine. U to je vrijeme kriptovaluta Squid, temeljena na popularnoj Netflixovoj seriji Squid Game, nakon što je porasla na 2800 dolara, strmoglavo pala gotovo na nulu.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X