Localbitcoins doživio impresivan rast s porastom trgovine Bitcoina na ‘ulici’

1
Za one koji se interesiraju u progres Bitcoina u pravoj formi tj. u novcu, zanimljiv podatak za praćenje je globalni volumen transakcija na Localbitcoins platformi
Postoji mnogo metrika koje se koriste za praćenje prihvaćanje Bitcoina od strane zajednice. Pojedinci jednostavno prate cijenu Bitcoina u dolarima dok drugi preferiraju povećanje broja dnevnih blockchain transakcija.
Prema coin.dance tjednim izvješćima globalnog volumena prodaje možemo primijetiti veliki rast trgovine Bitcoinima u drugom kvartalu 2017-te godine. Najmanji tjedni volumen je bio $28.2M u Travnju dok ja maksimalni tjedni volumen postignut krajem Svibnja od $45.7M.

Localbitcoins volumen transakcija

Zašto je globalni volumen na Localbitcoins uopće bitan?

Uvijek je teško shvatiti u koju svrhu pojedinci koriste Bitcoin iz razloga što je to digitalni novac čije transakcije nisu direktno vezane za realni svijet, no tu u priču ulazi ova platforma.
Localbitcoins je platforma koja spaja kupce i prodavače Bitcoina te isti mogu napraviti razmjenu lokalno ili preko interneta. Korisnici nisu obvezni podijeliti svoje privatne podatke, što znači da Bitcoin može biti razmijenjen potpuno anonimno. Proces registracije je relativno brz pa nije potrebno čekati nekoliko dana za prihvaćanje korisnika kao što je to uglavnom slučaj na exchangima. Također, više ne postoji ni čekanje od nekoliko dana dok uplaćeni novac sjedne na vaš račun na exchangeu. Jednostavni se dogovorite s nekim, nađete i razmjenite Bitcoine za novac u lokalnoj valuti.
S obzirom na privatnost i anonimnost prodaje na Localbitcoins cijene su malo više nego je to slučaj na exchangina. No, s obzirom na brz proces, veća cijena je opravdana i kupci se upuštaju u ovu proceduru kako bi brz i anonimno došli do svog prvog Bitcoina.
Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

1 Comment

  1. Pingback: Bivši voditelj Harvardskih investicija budućnost vidi upravo u kriptovalutama - Hrvatski Bitcoin Portal

Leave A Reply

X